Τοπικά

Σε εργολάβο και άπορους η ξυλεία από Ζάχου-Καραμπατζάκη

Σ28 Φ200

Στις 15.000 ευρώ ανήλθε το συνολικό κόστος για τις εργασίες κλαδέματος από ιδιώτη εργολάβο των δέντρων στις παραποτάμιες οδούς Ζάχου-Καραμπατζάκη του Κραυσίδωνα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε για την κάλυψη τμήματος του κόστους ο εργολάβος πήρε μέρος της ξυλείας, ενώ το υπόλοιπο αποδόθηκε στην Υπηρεσία για διάθεσή της σε άπορους.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρασίνου κ. Δημ. Αντωνιάδη, «το έργο κλαδέματος της Ζάχου και της Καραμπατζάκη συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης και της αποκομιδής του λήμματος και της ξυλείας, ανατέθηκε σε εργολάβο που διέθετε τα κατάλληλα μηχανήματα και όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς εκτέλεσης των εργασιών σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή για το Δήμο 15.000 ευρώ, συγκρινόμενη με το κόστος μίσθωσης των επιμέρους μηχανημάτων και του προσωπικού από τις 23/11/2015 μέχρι τις 31/12/15».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι «μέρος της ξυλείας αποδόθηκε στην Υπηρεσία για διάθεσή της σε άπορους, η οποία αποθηκεύεται στο φυτώριο που διαθέτει η Διεύθυνση Πρασίνου στο Διμήνι».
Να αναφερθεί ότι η εργολαβία δόθηκε με απευθείας ανάθεση, με τον κ. Αντωνιάδη να αναφέρει πως «πρώτα έγινε έρευνα αγοράς και ο συγκεκριμένος εργολάβος εξειδικεύεται στα κλαδέματα και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι «μέρος της ξυλείας αποδόθηκε στην Υπηρεσία για διάθεσή της σε άπορους, η οποία αποθηκεύεται στο φυτώριο που διαθέτει η Διεύθυνση Πρασίνου στο Διμήνι».
Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά και η αρμόδια αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου, η οποία τόνισε πως «υπάρχουν όλα τα τιμολόγια και τα παραστατικά για την ανάθεση των κλαδεμάτων στον εργολάβο, ο οποίος βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε πήρε μέρος της ξυλείας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου από το 2015 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016, έχουν διατεθεί 18,2 τόνοι ξυλείας σε 67 οικογένειες ευπαθών ομάδων συμπολιτών που υποδείχθηκαν στην Υπηρεσία από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, χωρίς να υπολογίζεται η ξυλεία που αποκομίζεται από τους περίοικους κατά το κλάδεμα.
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη «οι εργασίες κλαδέματος που εξελίσσονται στο κέντρο της πόλης, γίνονται αποκλειστικά από συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου, επικουρούμενα σποραδικά στην αποκομιδή με μηχανικά μέσα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας.
Η πιθανή ξυλεία που παράγεται αποδίδεται σε άπορες οικογένειες που υποδεικνύονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, ποσότητά τους μεταφέρεται σε χώρο φύλαξης της Διεύθυνσης Πρασίνου στο Διμήνι, ένα μέρος δίνεται σε εθελοντικές ομάδες του Βόλου, ενώ ξυλεία παίρνουν και οι περίοικοι στις γειτονιές. Σε άτομα με κινητικές δυσκολίες ή χωρίς μέσο, η υπηρεσία μεταφέρει τα ξύλα κατ’ οίκον με δικά της αυτοκίνητα ή με τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων. Το υπόλοιπο λήμμα αποκομίζεται σε ειδικό χώρο στο ΧΥΤΑ για κομποστοποίηση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το