Τοπικά

Σε εργολάβο η φύλαξη και συντήρηση της σήραγγας Γορίτσας “Θ”

siragga_goritsas_2

Στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου φύλαξης και συντήρησης της σήραγγας Γορίτσας σε εργολάβο προχωρεί η Δημοτική Αρχή Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ για χρονικό διάστημα 13 συνολικά μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Στόχοι της Δημοτικής Αρχής Βόλου με την ανάθεση του έργου σε εργολάβο είναι η εύρυθμη και χωρίς προβλήματα λειτουργία της σήραγγας, καθώς και η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο σημείο.

Η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας της Δημοτικής Αρχής Βόλου κοινοποίησε ήδη προς την Οικονομική Επιτροπή το σχετικό έγγραφο.
Για τη διενέργεια του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού γίνεται ήδη η κατάρτιση των όρων της διακήρυξης, η οποία σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Βόλου πρόκειται άμεσα να εκδοθεί, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν την εκτέλεση του έργου εργολάβοι και να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Με την ανάληψη του έργου ο ανάδοχος εργολάβος θα εγκαταστήσει στη σήραγγα της Γορίτσας στην περιφερειακή οδό Βόλου – Αγριάς το δικό του προσωπικό, το οποίο θα έχει αρμοδιότητες σχετικά με τη φύλαξη και τη συντήρηση της υποδομής.
Με την εγκατάσταση του προσωπικού από τον εργολάβο οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής Βόλου οι οποίοι απασχολούνται στη σήραγγα της Γορίτσας και είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη και τη συντήρησή της θα αποδεσμευτούν και θα επιστρέψουν κανονικά στις Υπηρεσίες τους, όπως διευκρινίζεται σχετικά από το Δήμο.
Ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός πρόκειται να διενεργηθεί βάσει των όσων ορίζουν οι ισχύουσες διατάξεις και στόχος της Δημοτικής Αρχής Βόλου είναι να κινηθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου ο ανάδοχος εργολάβος να αναλάβει την εκτέλεση του έργου το συντομότερο δυνατό.
Όπως προαναφέρθηκε, στο σχέδιο των όρων της διακήρυξης για τη διενέργεια του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού που κοινοποίησε ήδη η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου ορίζεται ότι η εκτέλεση του έργου της φύλαξης και της συντήρησης της σήραγγας Γορίτσας θα ανατεθεί σε εργολάβο με το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ και για χρονικό διάστημα 13 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, με έξοδα τόσο από το φετινό προϋπολογισμό, όσο και από τον αντίστοιχο οικονομικής χρήσης της ερχόμενης χρονιάς.
Στόχοι της Δημοτικής Αρχής Βόλου με την ανάθεση του έργου σε εργολάβο είναι η εύρυθμη και χωρίς προβλήματα λειτουργίας της σήραγγας, καθώς και η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο σημείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το