ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεομπαίκτες στο ΚΙΝΑΛ

Παραπολιτικά

Μαρίνα

Παραπολιτικά

Ανακήρυξη

Παραπολιτικά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μαύρη σοκολάτα

Ελλάδα

Τοπικά

Σε εργολάβο δίνει η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και το πρόγραμμα Novoville εκτός από τους λογαριασμούς

Ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ το διαγωνισμό για τις υπηρεσίες ανταπόκρισης στο πρόγραμμα Novoville μέσω του οποίου η υπηρεσία δέχεται τα παράπονα των πολιτών για διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. Το κόστος προϋπολογίζεται στα 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η ανάθεση σε εργολάβο του έργου κρίθηκε απαραίτητη καθώς η διαδικασία που ακολουθείται είναι χρονοβόρα, οδηγεί σε κατασπατάληση ανθρωπίνων πόρων και είναι αναποτελεσματική με επακόλουθο σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση  να ακυρώνεται το ίδιο το πρόγραμμα Novoville.

Το πρόγραμμα Novoville παρακολουθούν οι υπηρεσίες του Δήμου που είναι υπεύθυνες για τη συλλογή των προβλημάτων και αναγγέλλουν στη συνέχεια στη ΔΕΥΑΜΒ τις περιπτώσεις που κατά την κρίση τους αφορούν την επιχείρηση. Η ΔΕΥΑΜΒ μετά τη λήψη των ειδοποιήσεων, πρέπει να κατηγοριοποιήσει τις αναγγελλόμενες βλάβες με κριτήρια όπως

-αν αφορούν σε έργα της υπηρεσίας

-εφόσον αφορούν σε έργα ττης υπηρεσίας αν αυτά αφορούν την ύδρευση ή την αποχέτευση,

-αν έχουν παραληφθεί τα έργα ή είναι ενεργά

-αν είναι ενεργά έχουν ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο ή είναι έργα σε εξέλιξη …

Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού,

-εφόσον η βλάβη αφορά έργο σε εξέλιξη, η αποκατάσταση βαρύνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της κατά περίπτωση εργολαβίας

-εφόσον αφορά σε έργο ενεργό, αλλά του οποίου το φυσικό αντικείμενο έχει ολοκληρωθεί, η βλάβη πρέπει να περιληφθεί σε πρωτόκολλο επουσιωδών ελαττωμάτων και να αποκατασταθεί μέχρι και την οριστική παραλαβή

-εφόσον αφορά σε έργο περαιωμένο και με οριστική παραλαβή, η αποκατάσταση της βλάβης, θα πρέπει με ειδική εντολή εργασίας να χρεωθεί σε κάποια ενεργή σε εξέλιξη εργολαβία ή να αποκατασταθεί.

Όπως τονίζεται η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα, οδηγεί σε κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων και τελικά παντελώς αναποτελεσματική καθώς ακυρώνει στην πράξη το ίδιο το πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην αμεσότητα της ικανοποίησης του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο πολίτης. Είναι αναγκαίο λοιπόν να διαρθρωθεί μια διαδικασία υπηρεσιών ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στο πρόγραμμα Novoville, μέσω μιας σύμβασης υπηρεσιών που θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία βάσης καταχώρισης των αιτημάτων, επιτόπια επαλήθευση της αναγγελθείσας βλάβης με φωτογραφική απεικόνιση και συντεταγμένες, κατηγοριοποίηση της βλάβης και την αποκατάσταση του προβλήματος.

Στο μεταξύ,  κατάπλειοψηφία ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στη σημερινή του συνεδρίαση το πρακτικό για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την παραγωγή, διαχείριση και επίδοση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 291.000 ευρώ. Διαφώνησαν οι κ.κ. Μ. Πατσιαντάς και ο Βάιος Ζεμπέογλου εκπρόσωπος των εργαζομένων, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσαν να το κάνουν εργαζόμενοι της επιχείρησης και με οικονομικότερα αλλά και αρτιότερα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν πολλά παράπονα για τον ανάδοχο.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παπαευσταθίου επισήμανε ότι είναι δύσκολο με το προσωπικό που διαθέτει η επιχείρηση να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, και δεν είναι αυτή υπεύθυνη που δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις. Ο κ. Ζεμπέογλου επέμεινε ότι μπορεί να υπάρξει ορθολογικότερη αξιοποίηση του προσωπικού και έχουν γίνει σχετικές προτάσεις. Ο κ. Παπαευσταθίου επισήμανε ότι στην ολιγοήμερη θητεία του έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα της επιχείρησης και κάνει ό,τι μπορεί ενώ δεσμεύτηκε να μιλήσει με τον εργολάβο και να επιλύσουν το πρόβλημα, αποδεχόμενο ότι έχει αντίκτυπο στη ΔΕΥΑΜΒ, καθώς σε αυτή απευθύνονται τα παράπονα των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρακτικό που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, δύο εταιρείες συνεχίζουν στον διαγωνισμό της ΔΕΥΑΜΒ, για την ανάληψη του έργου, οι ΕΛΤΑ Α.Ε. και Βασίλειος Παλαιολόγος Ο.Ε.

Μήνυση κατά ιδιώτη για διασπορά ψευδών ειδήσεων 

Στη σημερινή συνεδρίαση επίσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός δικηγόρου για το χειρισμό της μήνυσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων που υποβλήθηκε σε ιδιώτη για ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενός video που αφορούσε στην τελευταία βλάβη που έγινε στον Βιολογικό Καθαρισμό (καταθλιπτικός αγωγός στη Λαρίσης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το