Τοπικά

Σε έναν μήνα 600 εγγραφές στην ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας – 40 έως 50 άτομα καθημερινά για εξετάσεις και συνταγογράφηση

Στα 600 ανέρχονται τα άτομα που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Νέα Ιωνία, η οποία λειτουργεί εδώ και περίπου έναν μήνα. Επίσης καθημερινά η επισκεψιμότητα για εξετάσεις και συνταγογραφήσεις κυμαίνεται μεταξύ 40-50 άτομα.
Κερδίζει έδαφος συνεχώς ο θεσμός της ΤΟΜΥ με τις εγγραφές πολιτών που θέλουν να έχουν τον δικό τους οικογενειακό γιατρό να αυξάνονται σταθερά.
Στη Μαγνησία λειτουργούν μέχρι στιγμής δύο ΤΟΜΥ, η πρώτη στη Νέα Ιωνία και η δεύτερη στην Αγριά.
Στην Νέα Ιωνία απασχολούνται τρεις γενικοί γιατροί, μια παιδίατρος, δύο διοικητικοί υπάλληλοι, δύο νοσηλεύτριες, μία κοινωνική λειτουρός και μια επισκέπτρια υγείας.
Η ΤΟΜΥ στεγάζεται στο ισόγειο που παλιά βρίσκονταν οι υπηρεσίες του ΠΕΔΥ Βόλου. Η καθημερινή της λειτουργία είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Η νέα δομή δείχνει να έχει κερδίσει την ανταπόκριση των πολιτών.
«Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα έχουν γίνει εγγραφές από 600 άτομα. Εδώ μπορούν να έρθουν και να εξυπηρετηθούν τόσο οι ασφαλισμένοι, όσο και οι ανασφάλιστοι» αναφέρεται από τους εργαζόμενους.
Οι εγγεγραμμένοι θα μπορούν να έχουν τον προσωπικό τους οικογενειακό γιατρό που θα τους κάνει τις προληπτικές εξετάσεις, ενώ αν χρειάζεται θα τους παραπέμπει σε άλλες κρατικές δομές υγείας, όπως το Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις.
Οι εξετάσεις των ασθενών στην ΤΟΜΥ είναι δωρεάν όπως και οι συνταγογραφήσεις, ενώ από τους γιατρούς δίνονται και παραπεμπτικά.
Καθημερινά βρίσκεται οπωσδήποτε ένας γενικός γιατρός που εξυπηρετεί τον κόσμο, αλλά και κάποιες μέρες και δύο ή και τρεις, καθώς οι γιατροί είναι αποσπασμένοι από άλλα ιατρεία.
Καθημερινά εκτιμάται ότι περίπου 40-50 άτομα μεταβαίνουν στην ΤΟΜΥ για να εξεταστούν ή να κάνουν συνταγογράφηση.

Δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά εγγραφής ενηλίκων είναι τα εξής:
Φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας), φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου απόδειξης διεύθυνσης κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση, ΑΜΚΑ.
Τα δικαιολογητικά εγγραφής ανηλίκων είναι τα εξής: Φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) γονέα, φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ανηλίκου, φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου δικαστικής απόφασης ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη ή απονομής της επιμέλειας ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης από την οποία να προκύπτει ο βαθμός συγγένειας, φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου απόδειξης διεύθυνσης κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση, ΑΜΚΑ.
Υποσημείωση: Κάθε άτομο που επιθυμεί να εγγραφεί πρέπει να προέρχεται αυτοπροσώπως. Ειδάλλως μπορεί να εγγράψει και άλλους μόνο αν είναι νομίμως εξουσιοδοτημένος. Τα παραπάνω δικαιολογητικά προσκομίζονται για κάθε μέλος σε αντίστοιχα αντίγραφα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2421081327.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το