Αθλητισμός

Σε εγρήγορση ο Ολυμπιακός για το ενδεχόμενο να δώσει αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2

Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργούνται στον Ολυμπιακό Βόλου, εφόσον η ΕΠΟ προκηρύξει αγώνες μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, για την άνοδο δύο ομάδων (από τις οκτώ) στη νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2.
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε από καιρό καταλάβει πως με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης η κατηγορία που θίγονταν περισσότερο ήταν η Γ’ Εθνική. Η αντίδραση των συλλόγων της τρίτης τη τάξει κατηγορίας με τη συμπαράσταση των κατά τόπους βουλευτών, οδήγησε τον υφυπουργό αθλητισμού να αναζητήσει διορθωτική κίνηση, ώστε να αποκαθιστά, έστω και μερικώς την αδικία που προέκυπτε, καθώς οι ομάδες που θα κατακτούσαν την άνοδο, ουσιαστικά θα αγωνίζονταν και πάλι στη Γ’ Εθνική. Έτσι, η σολομώντεια λύση που φαίνεται να προκρίνεται, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας της ΕΠΟ, είναι οι πρωταθλητές των ομίλων να δώσουν αγώνες μπαράζ, ώστε δύο από αυτούς να προβιβαστούν στη Σούπερ Λιγκ 2.
Θυμίζουμε, πως στην αναφορά του ο κ. Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση τόνισε: «Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις κυρίως από ομάδες της προηγούμενης Γ’ Εθνικής, γνωρίζω ότι η ΕΠΟ τις καταλαβαίνει, τις αναγνωρίζει και ενδεχόμενα και με το περιθώριο που της αφήνει η παρούσα τροπολογία, να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ως προς τη Σούπερ Λιγκ 2. Να συμπληρωθεί με δύο επιπλέον ομάδες και να έχουμε τρεις κατηγορίες των 14 ομάδων. Αυτά δεν αφορούν το κοινοβούλιο, δεν είναι στην τροπολογία, αφορούν την ΕΠΟ».

Το… μπαλάκι, πλέον, πηγαίνει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει (άμεσα), αν θα γίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο δύο ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς και πως θα καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις που θα προκύψουν στη Φούτμπολ Λιγκ.
Είναι θετικό το γεγονός, πως στην τροπολογία δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται αριθμός ομάδων. Ο αριθμός αποφασίζεται αποκλειστικά από την ΕΠΟ και δεν εμπλέκεται η Πολιτεία. Τη στιγμή που υπάρχει οικονομική εξασφάλιση και για τις δύο επιπλέον ομάδες, η ΕΠΟ λογικά δεν θα φέρει αντίρρηση να υπάρξουν και δύο ομάδες από τη Γ’ Εθνική, που θα ανέβουν κατηγορία, προκειμένου να υπάρξουν πρωταθλητές και από το εν λόγω πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού, αλλά και της Νίκης (οι «κυανόλευκοι» θέλουν να έχουν μία ακόμη ευκαιρία για να ανέβουν στη Φούτμπολ Λιγκ), θα έχουν άμεσα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ και ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη, προκειμένου και αυτός από την πλευρά του να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε το θέμα να πάει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ίδιες κινήσεις αναμένονται να γίνουν και από άλλες Ενώσεις, όπου εδρεύουν ομάδες που στέφθηκαν πρωταθλήτριες στον όμιλό τους.

Περιμένει τις εξελίξεις
Στον Ολυμπιακό περιμένουν τις εξελίξεις και κρατούν στάση αναμονής. Το ζήτημα είναι, σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που χθες συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος μήνας αγωνιστικής απραξίας από το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αλμυρό στο Πανθεσσαλικό (14/4).
Οι περισσότεροι παίκτες, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σταμάτησαν να προπονούνται ατομικά, καθώς ακούγονταν έντονα το σενάριο για την προκήρυξη αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Ήδη οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν έρθει σε επαφή με τους παίκτες, προκειμένου να είναι σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Πάντως, στην περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ, αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και δεν αποκλείεται να δοθεί και ένα μικρό χρονικό περιθώριο στις ομάδες να μαζευτούν, να προπονηθούν για λίγες μέρες και να δώσουν στη συνέχεια τους αγώνες μπαράζ. Είναι πολύ πιθανό οι αγώνες μπαράζ να γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές.
Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των μπαράζ, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποιος θα είναι. Θεωρείται, ωστόσο, εξαιρετικά δύσκολο (ως απίθανο) να διεξαχθεί μίνι πρωτάθλημα έξι αγώνων (εντός και εκτός έδρας) για τους πρωταθλητές, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο ομίλους (1 έως 4 και 5 έως 8).
Αυτό που φαντάζει το πιο πιθανό και εφικτό, είναι να χωριστούν οι πρωταθλητές σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Μετά από κλήρωση, θα προκύψουν δύο ζευγάρια σε κάθε όμιλο, τα οποία θα αναμετρηθούν σε μονά παιχνίδια σε ουδέτερο γήπεδο. Οι νικητές θα αναμετρηθούν εκ νέου (οι δύο του Βορρά και οι δύο από το Νότο) και οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν (μία από κάθε όμιλο) θα ανέλθει στη Σούπερ Λιγκ 2.

Η αγωνία «χτυπάει» κόκκινο για τον Ολυμπιακό, καθώς και για τους φιλάθλους της ομάδας, που περιμένουν να δοθεί η ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να διεκδικήσουν, ως πρωταθλητές στον 4ο όμιλο, ένα εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ 2. Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο για τον Ολυμπιακό, καθώς στην περίπτωση που η ομάδα ανέβει κατηγορία τα οικονομικά οφέλη θα είναι πολύ μεγάλα, τη στιγμή που ο κάθε σύλλογος της Σούπερ Λιγκ 2 θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα από τηλεοπτικό συμβόλαιο της τάξης των 800.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το