Τοπικά

Σε εγρήγορση η πρυτανική αρχή για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Θα γίνουν συναντήσεις με τα ΤΕΙ για τη συγχώνευση

Συναντήσεις με τις δύο πρυτανικές αρχές των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ξεκινά άμεσα η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της συγχώνευσης που πλέον αποτελεί νόμο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου την περασμένη Πέμπτη.
Αυτή την περίοδο η πρυτανική αρχή είναι σε φάση εγρήγορσης, καθώς θα πρέπει να προχωρήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την προώθηση της συγχώνευσης βάσει των χρονοδιαγραμμάτων και των όρων που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας.
Το Πανεπιστήμιο θα αριθμεί 34 Τμήματα από τον Σεπτέμβριο με άλλα τρία τμήματα που θα λειτουργήσουν στα επόμενα χρόνια και με 40.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και διδάκτορες, ενώ οι διδάσκοντες θα διπλασιαστούν και το διοικητικό προσωπικό θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.

Για να ολοκληρωθεί, όμως η μορφή του σε επίπεδο οργανωτικό, λειτουργικό, να μπορέσουν οι καθηγητές των τμημάτων ΤΕΙ να γίνουν πανεπιστημιακοί και να ενταχθούν οι υπηρεσίες των δύο ΤΕΙ στο νέο ενιαίο ΑΕΙ, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα κάποια πράγματα.
«Είμαστε σε φάση πλήρους εγρήγορσης και ήδη έχουν προγραμματιστεί οι σχετικές συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές των δύο ΤΕΙ» τόνισε η αντιπρύτανης κ. Ιωάννα Λαλιώτου και πρόσθεσε πως « πιστεύουμε ότι το κλίμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα ενόψει της συγχώνευσης είναι πολύ θετικό».
Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την αντίστοιχη πρυτανική αρχή του ΤΕΙ Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητηθούν τα γραφειοκρατικά και διοικητικά θέματα που αφορούν στη συγχώνευση και πώς αυτή θα γίνει όσον το δυνατόν πιο άμεσα.

Παράλληλα παρόμοια συνάντηση θα πραγματοποιήσει στη Λαμία η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με τη διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Τον Σεπτέμβριο τα 16 νέα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα λειτουργούν ως πανεπιστημιακά και θα δεχτούν τους πρώτους φοιτητές. Μάλιστα θα ενταχθούν με τις νέες τους ονομασίες στο μηχανογραφικό δελτίο που σημαίνει ότι θα μπορούν να επιλεγούν από τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Στο μεταξύ μεθαύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει στη Λάρισα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου με διάφορα ακαδημαϊκά και διοικητικά θέματα.
Επίσης σε σύμβαση ενός έτους προχώρησαν οι καθαρίστριες του πανεπιστημίου με την εταιρεία Αξιοποίησης περιουσίας του ιδρύματος. Έτσι ένα ζήτημα προς το παρόν έληξε. Σημειώνεται πως τον περασμένο Οκτώβριο οι καθαρίστριες είχα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις γιατί εργασιακά βρίσκονταν στον «αέρα».
Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη στο τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα η εξεταστική χειμερινού εξαμήνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το