Τοπικά

«Σε εγκατάλειψη τα ιστορικά χωριά Αγ. Βλάσιος και Αγ. Λαυρέντιος»

Τα ιστορικά χωρά Άγιο Βλάσιο και Άγιο Λαυρέντιο, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη νεότερη Ιστορία της περιοχής και που υπέφεραν από τους Γερμανούς ναζιστές και από τους συνεργάτες τους, επισκέφθηκε κλιμάκιο τη Λαϊκής Συσπείρωσης από υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Απόστολο Ριζόπουλο.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση:

«Τα δύο χωριά, που θα έπρεπε να είναι στο κέντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος, στην κυριολεξία έχουν εγκαταλειφθεί, ιδιαίτερα από την σημερινή δημοτική αρχή. Οι κάτοικοι περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα τα αποτελέσματα αυτής της εγκατάλειψης.
Οι κάτοικοι του χωριού παρουσίασαν την απουσία ανάδειξης τόσο του ιστορικού, αρχιτεκτονικού και πολιτισμικού όσο και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: την ελλιπή καθαριότητα, τον ανεπαρκή φωτισμό και τη συντήρηση υποδομών, την ανυπαρξία απαραίτητων κοινωνικών υπηρεσιών, την απουσία πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό με την ανάπτυξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, τη μη ολοκλήρωση της οδικής διασύνδεσης του χωριού με γειτονικά χωριά, όπως η Δράκεια.
Οι κάτοικοι των χωριών ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το θέμα της ποιότητας του νερού, αφού το δίκτυο ύδρευσης και των δυο χωριών χρονολογείται από το 1950, οι δεξαμενές και οι υδρομαστεύσεις δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να προσφεύγει στην εύκολη λύση της χλωρίωσης σε περιοχές που χαρακτηρίζονται για την ποιότητα του πηγαίου νερού τους.

Οι υποψήφιοι συζήτησαν και παρουσίασαν στους κατοίκους τις θέσεις και τις προτάσεις της. Λαϊκής Συσπείρωσης .Υπογράμμισαν η κατεύθυνση που κινείται η Δημοτική Αρχή είναι η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων υλοποιώντας πιστά την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που βάζει σε προτεραιότητα τη στρατηγική της Ε.Ε. για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα και αφήνει στα αζήτητα τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Αυτήν είναι και η πραγματική αιτία που ο Αγ. Βλάσιος και ο Αγ. Λαυρέντιος βιώνουν την εγκατάλειψη, όπως και οι υπόλοιπες περιφερειακές δημοτικές ενότητες και οι λαϊκές γειτονιές του Βόλου.
Δημοτική αρχή Μπέου καθώς επίσης και οι υποψήφιοι των συνδυασμών που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καυγαδίζουν για το ποιος μπορεί καλύτερα να την εγγυηθεί την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και στο δήμο.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν τους κατοίκους, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και στις Ευρωεκλογές, να συμπορευτούν και στηρίξουν το ΚΚΕ παντού. Να δυναμώσουν μ’ αυτόν τον τρόπο τον δικό τους αγώνα, τη δική τους φωνή! Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, στην πρώτη γραμμή οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού».
Στην περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Λινάρδος, Βασίλης Καρανικόλας, Μάκης Μίχος, Θόδωρος Τσαλούχας, Βασίλης Κουτσιαρής και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Κουτσινάρης, Εύη Καρυδάκη, Χρήστος Κουραβέλας, Γιώργος Χαρμάνης, Θανάσης Βογιατζής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το