Τοπικά

Σε δύσκολη θέση ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μετά τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν πέρασε ο προϋπολογισμός του 2019 και στην οποία δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά, συγκεκριμένα 10 της μείζονος μειοψηφίας, ένας της ελάσσονος και δύο ανεξάρτητοι (Γκογκινούδης και Παρσάς), και 12 υπέρ του προϋπολογισμού.
Να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμιος Κουραβέλας, ενώ ο επίσης ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σκρίμπας έλειπε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Να σημειωθεί ότι και το τεχνικό πρόγραμμα απορρίφθηκε σε τέσσερις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου για να περάσει τελικά αναθεωρημένο στην πέμπτη συνεδρίαση.
Η πρόταση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα για τον προϋπολογισμό δεν πέρασε, κάτι που δείχνει ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και ίσως ο Δήμος να μπει σε περιπέτειες, αν δεν καταφέρει να περάσει ο προϋπολογισμός στις επόμενες δύο συνεδριάσεις.
Σύμφωνα με τη μείζονα μειοψηφία, ο κ. Νασίκας πρέπει να διευκολύνει την κατάσταση, να παραιτηθεί από τη θέση του και να αντικατασταθεί από έναν της ομάδας πλειοψηφίας μέχρι τις εκλογές, στις οποίες θα κριθούν όλοι από τον κόσμο.
Αν δεν περάσει ο προϋπολογισμός η απειλή της διάλυσης και του χάους είναι εμφανής, αφού θα «παγώσουν» δαπάνες για υλοποίηση έργων, πληρωμών προς προμηθευτές, προμήθεια καυσίμων, συντήρηση κτιρίων κ.ά., εκτός βέβαια της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το