Τοπικά

Σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπονται τμήματα των οδών Τοπάλη, Ογλ και Μαυροκορδάτου

Αστικές παρεμβάσεις ξεκινούν μέσα στη βδομάδα προκειμένου να διαμορφωθούν κεντρικοί δρόμοι του Βόλου σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.
Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα από την οδό Τοπάλη και το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν στις οδούς Ογλ και Μαυροκορδάτου.
Ειδικότερα, θα μετατραπεί τμήμα της Τοπάλη σε ήπιας κυκλοφορίας με γρανιτόλιθους και θα ακολουθήσει η μετατροπή της Ογλ, από την Ιάσονος έως την Γαλλίας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στην οδό Μαυροκορδάτου, που θα γίνει ήπιας κυκλοφορίας στο ίδιο τμήμα.
Όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία που βρίσκονται στην οδό Ογλ, όπως ειπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου θα μεταφερθούν στο πάρκινγκ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γαμβέτα με Ερμού.

Οδός προτεραιότητας η Εσφιγμενίτου
Ακόμη, στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ο καθορισμός της οδού Εσφιγμενίτου ως οδού προτεραιότητας, έναντι των καθέτων δρόμων από την οδό Ελ.Βενιζέλου ως την οδό Κ. Καρτάλη. (εξαιρούνται οι οδοί Ελ. Βενιζέλου και Κ. Καρτάλη που έχουν προτεραιότητα).
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη, κάθετα της οδού Εσφιγμενίτου υπάρχουν δρομάκια και πάροδοι, στα οποία θα τοποθετηθεί σήμανση “Stop” για να δηλώνεται η προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται επί της Εσφιγμενίτου.

Αποκαθίσταται η σκεπή στο πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδας
Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση της στέγης στο πρώην Δημαρχείο Αρτέμιδας, στα Άνω Λεχώνια, που κατέρρευσε πριν λίγες ημέρες. Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, παρουσία του αντιδημάρχου Θάνου Θεοδώρου, προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης και αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση της σκεπής του πρώην δημαρχείου. Ακόμη, αποφασίστηκε η επισκευή όλου του κτιρίου όπου χρειάζεται. (βάψιμο, επιχρίσματα, κάγκελα, βεράντες, κουφώματα κλπ).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το