Τοπικά

Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας θα διαμορφωθεί τμήμα της Ερμού

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έρχεται προς έγκριση η απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας για τη διαμόρφωση της Ερμού, στο τμήμα από Φιλελλήνων έως Ογλ, ως οδού ήπιας κυκλοφορίας . Η διαμόρφωση θα ικανοποιεί τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας κα θα διαφυλάττει τις ανάγκες για στάθμευση οχημάτων φορτοεκφόρτωσς, από-επιβίβασης και οχημάτων ΑμεΑ, με ανώτατο όριο ταχύτητας 15 χλμ/ώρα.

Ακόμη αναμένεται να εγκριθεί η απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που αφορά στην τροποποίηση του προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης ελέγχου διασταύρωσης των οδών Λαρίσης- Νεαπόλεως. Με την απόδοση στην κυκλοφορία του νέου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Αθηνών-Λαρίσης διαμορφώνεται ένα νέο κυκλοφοριακό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο οι επικίνδυνες διαμπερείς κινήσεις οχημάτων δια των οδών Λαρίσης –Λαμπράκη μπορούν να αντικατασταθούν και οι χρόνοι αναμονής των οχημάτων στις διασταυρούμενες οδούς περιορίζονται σημαντικά.

Με την τροποποίηση καταργείται η δυνατότητα αριστερών στροφών για τα οχήματα που κινούνται επί τις Λαρίσης και καταργείται και η δυνατότητα διαμπερούς κίνησης για τα οχήματα που συμβάλουν στη διασταύρωση δια της οδού Νεαπόλεως, με καθορισμό υποχρεωτικής πορείας αυτών προς τα δεξιά και επέκταση της υφιστάμενης νησίδας επί της Λαρίσης. Η εξυπηρέτηση πεζών και ΑμεΑ μπορεί να πραγματοποιείται με ασφάλεια από τις υφιστάμενες πεζοδιαβάσεις μέσω της τοποθέτησης μπουτόν ελέγχου, που όταν ενεργοποιείται θα διακόπτεται η κίνηση των οχημάτων.

Αντίστοιχα, θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα φωτεινής σηματοδότησης ελέγχου της διασταύρωσης Λαμπράκη –Μητρ. Γρηγορίου, με κατάργηση της δυνατότητας διαμπερούς κίνησης για τα οχήματα που συμβάλουν στη διασταύρωση δια της οδού Μητρ. Γρηγορίου, με καθορισμό υποχρεωτικής πορείας προς τα δεξιά.

Απόφαση θα λάβει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και για την μεταφορά πιάτσας ταξί και την αναδιαμόρφωση πεζοδρομίου σε τμήμα της οδού Κροκίου. Σύμφωνα με την εισήγηση, η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας εξέταση πρόταση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου –Νέας Ιωνίας, σε συνδυασμό με αίτημα εταιρίας για τη μεταφορά της υφιστάμενης πιάτσας ταξί που έχει χωροθετηθεί επί της Κροκίου. Αποφάσισε έτσι:

-τη μονοδρόμηση της οδού Παπακυριαζή (από Πυράσσου έως Αλμυρού) με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη
-τη μονοδρόμηση της οδού Αγχιάλου (από Αλμυρού έως Πυράσσου) με κατεύθυνση από την πρώτη προς τη δεύτερη)
-τη μεταφορά της πιάτσας ταξί από την οδό Κροκίου και την χωροθέτησή της παρά το βορειοανατολικό κράσπεδο (δεξί ως προς τη νέα κίνηση των οχημάτων) της οδού Παπακυριαζή, από Πυράσσου έως Αλμυρού.
-την αναδιαμόρφωση του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Κροκίου, προ της συμβολής της με την οδό Αλμυρού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το