Τοπικά

Σε δίκτυο γαστρονομικών κοινοτήτων θα ενταχθεί η Μαγνησία για τα τοπικά εδέσματα και τις συνταγές της

Σε γαστρονομική κοινότητα μπορεί να εξελιχθεί η Μαγνησία με τη συνεργασία των επαγγελματικών του τουρισμού και την ένταξη των τοπικών προϊόντων, εδεσμάτων και συνταγών σε ένα οργανωμένο γαστρονομικό δίκτυο.
Το πρόγραμμα Γαστρονομικές Κοινότητες παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνεργασία με τον επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και συγγραφέα Γιώργο Πίττα.
Στόχος του είναι να δημιουργήσει τον γαστρονομικό «χάρτη» της Ελλάδας ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Μαγνησία ήταν από τις πρώτες περιοχές που οι ξενοδόχοι της υιοθέτησαν το ελληνικό πρωινό.

«Θέλουμε να δούμε από κοινού με τους επαγγελματίες πως μπορεί να οργανωθεί η γαστρονομία της περιοχής. Στο κομμάτι της γαστρονομίας μπορούν να ενταχθούν ξενοδόχοι, εστιάτορες ή εμπορικά καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα» σημείωσε.
Όπως εξήγησε ο κ. Πίττας με όσους πιστεύουν στο πρόγραμμα, θα δημιουργηθεί μια ομάδα και θα γίνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τεχνική της συνεργασίας. «Απαιτείται μια συνεργατική λογική. Θέλουμε να συμμετέχουν συνειδητοποιημένοι άνθρωποι και στη συνέχεια θα καταγραφεί ο πλούτος της περιοχής σε γαστρονομικά αγαθά» επισήμανε .

Έτσι, ο μελλοντικός τουρίστας θα ξέρει ότι πρέπει να δοκιμάσει τις δέκα χαρακτηριστικές γεύσεις της περιοχής και όχι μόνο το μπουμπάρι, τη μπρασκοουρά και το σπετσοφάι, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Με τις γαστρονομικές κοινότητες δημιουργείται ένα δίκτυο ποιοτικών καταστημάτων και ταυτόχρονα ένα δίκτυο αλληλεγγύης.
«Οι επαγγελματίες πρέπει να καταλάβουν δεν αρκεί να υποστηρίξεις μόνο το μαγαζί σου, αλλά την περιοχή καθώς η βιωματική εμπειρία πρέπει να λειτουργήσει σωρευτικά με τις άλλες για να έχει μια συνολική εικόνα . Μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας».
Το δίκτυο των γαστρονομικών προϊόντων από τη Μαγνησία θα περιλαμβάνεται σε έντυπα και έπειτα σειρά έχουν οι δράσεις εξωστρέφειας με στόχο να δημιουργηθεί το «περιεχόμενο» της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης υπογράμμισε ότι οι γαστρονομικές κοινότητες είναι η συνέχεια του ελληνικού πρωινού. Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία οι επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν υιοθετήσει το ελληνικό προϊόν είναι περίπου 80 σε σύνολο 250.
«Πρόκειται για ένα δίκτυο στο οποίο εντάσσονται τα προϊόντα, οι συνεταιρισμοί και οι άνθρωποι που έχουν μεράκι για αυτό που κάνουν, αυτοί που δεν θεωρούν ότι το μαγαζί τους είναι το κέντρο του κόσμου αλλά πιστεύουν στη συνεργασία» δήλωσε ο κ. Ζαφείρης σημειώνοντας ότι οι ενέργειες αυτές θα βάλουν σε έναν καινούργιο χάρτη τη Μαγνησία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαφείρης, τα προϊόντα αυτά θα προβληθούν μέσω εντύπων που θα δημιουργηθούν αλλά και μέσω site που θα αποτελεί τον ψηφιακό οδηγό των πρωταγωνιστών κάθε γαστρονομικού προορισμού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δύο συλλήψεις στο λιμάνι του Βόλου με τη συνδρομή της “Romi”

Κατόπιν διενεργηθέντων νομότυπων ελέγχων οργάνων της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Βόλου,  με…

29 Μαρτίου 2024

Έτοιμη;

Το 2023 το τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα ξεπέρασε τα 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το…

29 Μαρτίου 2024

Προγραμματική

Προγραμματική σύμβαση θα υπογράψει ο Δήμος Αλμυρού με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ» για την…

29 Μαρτίου 2024

Παράταση

Η «ανωμαλία» που προκαλείται στο διατραπεζικό σύστημα, λόγω του μεθαυριανού Πάσχα των Καθολικών, με αποτέλεσμα…

29 Μαρτίου 2024

Θλίψη για τον θάνατο συνταξιούχου αστυνομικού στον Βόλο

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος αστυνομικός Αθανάσιος Γεωργούλας.  Η κηδεία…

29 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια σε ταβέρνα στη Θήβα μετά την ορκωμοσία

Σε μια ταβέρνα στη Θήβα έσβησε κεράκια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκίστηκε…

29 Μαρτίου 2024