Θ Plus

Σε δίκη για trafficking ο Χάρβει Γουάινσταϊν

Το δρόμο για το ακροατήριο φαίνεται ότι παίρνει η μήνυση για trafficking που έχει υποβληθεί στον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από Βρετανίδα ηθοποιός μετά από απόφαση δικαστή στις ΗΠΑ.
Η μήνυση υποβλήθηκε το Νοέμβριο σε περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης από την 31χρονη Κάντιαν Νόμπλ, η οποία κατηγορεί τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της σε ξενοδοχείο στη Γαλλία το 2014.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που ο παραγωγός του Χόλιγουντ εξέταζε το ενδεχόμενο να δώσει κάποιο ρόλο στη Νόμπλ πριν την επίθεση θα πρέπει να κριθεί δικαστικά με βάση το νόμο που προβλέπει ότι είναι αδίκημα να υποχρεώνεις κάποιον σε σεξ με αντάλλαγμα κάποιο αντικείμενο αξίας.
Η πλευρά του Γουάινσταϊν υποστήριξε ότι η μήνυση θα έπρεπε να απρριφθεί γιατί δεν υπήρξε ανταλλαγή χρημάτων ή άλλου αντικειμένου αξίας.
Η βρετανίδα ηθοποιός κατήγγειλε ότι η επίθεση στη Γαλλία έγινε όταν ο Γουάινσταϊν της ζήτησε να συζητήσουν έναν ρόλο. Όπως αναφέρει στη μήνυσή της η Νομπλ ο παραγωγός του Χόλιγουντ της «έβαλε χέρι» και την υποχρέωσε σε σεξουαλική πράξη στην τουαλέτα του δωματίου υποσχόμενος στη συνέχεια ότι οι συνεργάτες του θα επικοινωνήσουν μαζί της για τη δουλειά, κάτι που ποτέ δεν συνέβη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το