Τοπικά

Σε διαμαρτυρία καλεί η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: “Όχι στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη”

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας αντιδρά στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και καλεί τους πολίτες σε διαμαρτυρία στην παραλία του Βόλου. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης εφαρμόζει αντιπεριβαλλοντική πολιτική αλλά και αντιδημοκρατική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας:

«Εν μέσω πανδημίας και εκμεταλλευόμενος τις ειδικές συνθήκες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκης άρχισε χθες να συζητάει, στην Επιτροπή Εμπορίου(!!!) της Βουλής το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες μέρες. Χωρίς να δικαιολογείται καμία βιασύνη από τις διατάξεις του, η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε μια άδεια Βουλή. Ο προφανής στόχος επομένως είναι να μη συναντήσει αντιδράσεις στην αντιπεριβαλλοντική του πολιτική. Δεν δέχθηκε καμία αναβολή, την οποία ζήτησαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 23 από τις πιο αντιπροσωπευτικές οικολογικές οργανώσεις. Ήδη την αντίθεσή τους έχουν ήδη εκφράσει και πάνω από 100 συλλογικότητες και φορείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίες ετοιμάζουν αντιδράσεις, παρά τη δυσκολία που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Η πολιτική του κ. Χατζηδάκη δεν είναι μόνο αντιπεριβαλλοντική αλλά και αντιδημοκρατική. Εκτός των ειδικών συνθηκών, λόγω κορωνοϊού, έθεσε σε διαβούλευση μόνο για 14 μέρες ένα νομοσχέδιο με 63 άρθρα. Το νομοσχέδιο αυτό μάλιστα, τώρα που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνει πάνω από τα διπλάσια και συγκεκριμένα 130 άρθρα! Τόση δημοκρατία!
Σε γενικές γραμμές, το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τις περιοχές Νατούρα 2000, νομιμοποιεί, αντισυνταγματικά, πάνω από 500.000 αυθαίρετα μέσα σε δάση, αναθέτει σε ιδιώτες, όχι τη σύνταξη, αλλά τον έλεγχο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με ασφυκτικές προθεσμίες, ακυρώνει τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των επενδύσεων, υποβαθμίζει τους φορείς διαχείρισης, στους οποίους μάλιστα θα ασκείται πλέον κεντρικός έλεγχος και τέλος δεν δίνει λύσεις στη διαχείριση των αποβλήτων, που αποτελεί διαχρονικά ένα μεγάλο «αγκάθι» για τη χώρα μας.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες σε διαμαρτυρία, κατά του νομοσχεδίου, την επόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην παραλία, του Βόλου, ακριβώς την ώρα που θα αρχίσει στην «ολομέλεια» της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το