Τοπικά

Σε διαφορετικές “ράγες” ΕΡΓΟΣΕ και Υπουργείο Υποδομών για τον “Μουτζούρη”

Απάντηση απέστειλε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους Βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου σχετικά με  την : «Διάνοιξη οδών στους οικισμούς Άνω Γατζέας και Αγίας Τριάδας του Πηλίου για τη σύνδεσή τους με το υπάρχον οδικό δίκτυο».

Οι δύο Βουλευτές  είχαν καταθέσει σχετικά ερωτήματα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019.

Στην απάντηση του Υ. ΥΠΟ.ΜΕ.  επισυνάπτονται απαντητικά έγγραφα για το θέμα από την ΕΡΓΟΣΕ και από τον ΟΣΕ.

Στο έγγραφο του ΟΣΕ επιβεβαιώνονται οι ενέργειες που είχαν δρομολογηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να εξαλειφθεί το απαράδεκτο και επικίνδυνο φαινόμενο της διέλευσης οδικών οχημάτων κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής του τρένου του Πηλίου γνωστό και ως « Μουτζούρης», που αφορούν την εντολή για εκτέλεση της οριστικής μελέτης για την διάνοιξη των οδών από την ΕΡΓΟΣΕ σε συνεργασία με τον  ΟΣΕ . Τέλος ο ΟΣΕ και το  αρμόδιο Τμήμα Συντήρησης Γραμμής Βόλου αναφέρουν ότι  είναι στη διάθεση των εμπλεκομένων φορέων (ΠΕ Μαγνησίας, Δήμος Νοτίου Πηλίου, ΕΡΓΟΣΕ) για να παρασχεθεί  κάθε διευκόλυνση στην εκτέλεση της οριστικής μελέτης και την υλοποίηση του έργου της διάνοιξης των προαναφερόμενων οδών.

Παράλληλα στην επιστολή της η ΕΡΓΟΣΕ δηλώνει ότι εξετάζει σε συνεργασία με τον ΟΣΕ τις παραμέτρους για την υλοποίηση του έργου  (αναγκαίες μελέτες προς εκπόνηση, δυνατότητα χρηματοδότησης),  με στόχο να ενταχτεί  στο γενικότερο προγραμματισμό των προς υλοποίηση έργων.

Σε διαφορετική γραμμή από αυτή των δυο Οργανισμών κινείται το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέροντας ότι «το έργο  δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας, αλλά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη ΔΕ Μηλεών»  δίνοντας την εντύπωση ότι δεν λαμβάνει καθόλου υπ’όψιν  τις απαντήσεις των Οργανισμών και  τις ήδη δρομολογημένες  διαδικασίες που σκοπό είχαν να λύσουν το σοβαρό αυτό και επείγον θέμα χωρίς να επιβαρύνουν  τον ήδη προβληματικό προϋπολογισμό του Δήμου  Νοτίου Πηλίου.

Επειδή το κράτος οφείλει και πρέπει να έχει συνέχεια και επειδή το θέμα της διάνοιξης των οδών στους οικισμούς Άνω Γατζέας και Αγίας Τριάδας Πηλίου, για τη σύνδεσή τους με το υπάρχον οδικό δίκτυο, αν και μικρού κόστους, είναι  επείγον και απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του παραδοσιακού τρένου, αλλά και πάγια  ανάγκη των κατοίκων της περιοχής καθώς υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, καλούμε:

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις ενέργειές της να συνδράμει  την ΕΡΓΟΣΕ και τον ΟΣΕ ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η  μελέτη διάνοιξης των δρόμων και στη συνέχεια να προχωρήσει σε αίτημα για ένταξη του έργου στο ΠΔΕ.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να εξετάζει με μεγαλύτερη προσοχή τα  αιτήματα που αφορούν ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να τηρήσει τις διαδικασίες που επίσημα και δημόσια είχαν δρομολογηθεί επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση του συγκεκριμένου σημαντικού προβλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το