Τοπικά

Σε δέκα ελέγχους στις λαϊκές του Βόλου, καταστράφηκαν 1660 παράνομα προϊόντα

LAIKES

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, μέλη των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, συνεπικουρούμενα από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), πραγματοποίησαν κατά το μήνα Μάρτιο του 2016 σχετικούς ελέγχους σε Λαϊκές Αγορές ειδών ένδυσης, υπόδησης και οπωρολαχανικών του Δήμου Βόλου, αλλά και στις ευρύτερες περιοχές περιμετρικά αυτών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών και σε δέκα περιπτώσεις, τα εν λόγω Κλιμάκια Ελέγχου διενήργησαν κατασχέσεις – καταστροφές 1.660 τεμαχίων διαφόρων προϊόντων παραεμπορίου, εκ των οποίων τα 1.028 αφορούσαν σε έτοιμα ενδύματα, με τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη Νομοθεσία. Όλα τα κατασχεθέντα προϊόντα είχαν εγκαταλειφθεί από τους κάτοχους τους εντός αλλά και εκτός των χώρων διεξαγωγής των Λαϊκών Αγορών στους οποίους διενεργήθηκαν οι έλεγχοι. Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν είτε με χρωματισμό με ανεξίτηλο σπρεϊ, είτε με απόρριψή τους σε φορτηγό – απορριμματοφόρο, το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και συνέδραμε τα κλιμάκια καθ΄ όλη τη διάρκεια των εν λόγω ελέγχων.

«Η προστασία του καταναλωτή και η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποτελούν τον γνώμονα σύμφωνα με τον οποίο διενεργούνται οι ανωτέρω έλεγχοι του Τμήματος Εμπορίου, οι οποίοι και θα συνεχιστούν με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το