Τοπικά

Σε χρήση οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στον Βόλο 

Στη διάθεση των δημοτών προς χρήση είναι οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Να αναφερθεί ότι κάθε κάδος έχει χωρητικότητα 3.000 λίτρα και υπάρχει δυνατότητα εναπόθεσης οικιακών σκουπιδιών, αλλά και ανακυκλώσιμων υλικών, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Πράττο να δηλώνει ικανοποιημένος για την προαναφερόμενη εξέλιξη.
«Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πόλη να είναι καθαρή και το σύστημα των υπόγειων κάδων απορριμμάτων συμβάλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση» προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Να αναφερθεί ότι οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων έχουν χωρητικότητα έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τους συμβατικούς κάδους.

Να αναφερθεί ότι συστήματα υπόγειων κάδων έχουν τοποθετηθεί στα παρακάτω σημεία:
– Νέος κόμβος έναντι Δημαρχείου (εντός παρτεριού) 3 (2 για σύμμεικτα και 1 για ανακύκλωση)
– Δημητριάδος (ανάμεσα Περραίβου – Βλαχάβα) επί της οδού Δημητριάδος εντός παρτεριού 4 (2 για σύμμεικτα και 2 για ανακύκλωση).
– Πλαστήρα με Σαράφη (επί της Πλαστήρα, στην πλευρά του Ξενία) 3 (2 για σύμμεικτα και 1 για ανακύκλωση).
– Πλαστήρα και Ιατρού Τζάνου (επί της Πλαστήρα, στην πλευρά του Ξενία) 3 (2 για σύμμεικτα και 1 για ανακύκλωση).
– Λ. Λαμπράκη (είσοδος Δημαρχείου) 2 (1 για σύμμεικτα και 1 για ανακύκλωση).
– Πάρκο Ρήγα Φεραίου – Οδός Ξενοφώντος (έμπροσθεν Δασαρχείου – Δ.Ο.Υ.) 3 (1 για σύμμεικτα 2 για ανακύκλωση).
-Πάρκο Ρήγα Φεραίου – Οδός Ξενοφώντος (έμπροσθεν Volos Palace) 2 (1 για σύμμεικτα και 1 για ανακύκλωση)
– Παπαρήγα και Δορυλαίου (πάρκο Κουφόβουνο) 2 (1 για σύμμεικτα και 1 για ανακύκλωση).

Το σύστημα υπόγειων κάδων κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα, σε κέντρα πόλεων αλλά και γειτονιές. Τα υπόγεια συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων είναι η πιο φιλική μέθοδος τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τους χρήστες. Στην Ευρώπη εφαρμόζονται εδώ και μερικά χρόνια, ενώ η εφαρμογή τους συνεχώς εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, καθώς πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων από άποψη υγιεινής. Οι υπόγειοι κάδοι μπορούν να αποθηκεύσουν έως και τέσσερις φορές τον όγκο των συμβατικών κάδων. Αυτό βελτιώνει σημαντικά τυποδομές, τη διαχείριση των απορριμμάτων, και επηρεάζει θετικά την αισθητική της περιοχής που τοποθετείται.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των υπόγειων κάδων είναι ότι κρατούν τα απορρίμματα προφυλαγμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες, αδέσποτα ζώα.

Συστήματα βύθισης
Παράλληλα, η Διεύθυνση Καθαριότητας θα εφαρμόσει και σύστημα βύθισης – ανύψωσης κάδων σε δέκα συνολικά σημεία στο πολεοδομικό συγκρότημα και συγκεκριμένα:
– Μαιάνδρου με Σύρου
– Πλατεία Τσιγάντε
– Πάρκινγκ Μακρινίτσας
– 2ο πάρκινγκ Πορταριάς (δίπλα από κατάστημα AΝTICO)
– Παραλία Νέας Αγχιάλου με πεζόδρομο
– Πεζόδρομος Νέας Αγχιάλου με εθνική οδό (ύψος των αρχαίων)
– Τρίγωνο οδού Δράκειας
– Τρίγωνο οδού 28ης Οκτωβρίου με Κωνσταντά
– Πλατεία Κάτω Λεχωνίων
– Σταθμός Άνω Λεχωνίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το