Τοπικά

Σε χώρο αναψυχής διαμορφώνεται το παλιό «Καφενείο του Πέτρου» στη Νέα Ιωνία

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο «Διαμόρφωση δημοτικού χώρου στην συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, καθώς υπογράφηκε στις 19 Ιουνίου από τον Δήμο Βόλου η έγκριση του πρακτικού κατακύρωσης ελέγχου των σχετικών δικαιολογητικών και οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία Κ. Σπανός & ΣΙΑ Τεχνική Εταιρεία. Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 108.000 ευρώ, ωστόσο η ανάδοχος εταιρεία προσέφερε έκπτωση 42,70% και το τελικό ποσό διαμορφώνεται στις 61.878 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Πρόκειται για το παλιό και γνωστό καφενείο του Πέτρου, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί χώρος αναψυχής.

Το έργο αφορά σε εργασίες για τη διαμόρφωση ακίνητου εμβαδού 490,20 m2, σε υπαίθριο δημόσιο χώρο στη Νέα Ιωνία και σε ακτίνα 500 μέτρων από το κέντρο της Νέας Ιωνίας και τον άξονα σύνδεσής της με το κέντρο του Βόλου. Ο προς διαμόρφωση χώρος περικλείεται από τις οδούς Μαιάνδρου, Καισαρείας και Ρωμανού, ενώ η ανατολική του πλευρά σε όλο το μήκος της συνορεύει με μεσοτοιχία άλλης ιδιοκτησίας. Εντός του οικοπέδου, βρίσκονται δύο κτίσματα: ένα κτίριο κατοικίας 77,73 τ.μ. και ένα κτίριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα ο χώρος αναψυχής «Καφενείο του Πέτρου» εμβαδού 113,80τμ. Τα κτίρια αυτά μαζί με την υφιστάμενη περίφραξη θα κατεδαφιστούν και στο κενό οικόπεδο θα διαμορφωθεί ένας υπαίθριος χώρος αστικού χαρακτήρα. Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε καθαιρέσεις- αποξηλώσεις – κατεδαφίσεις – εκσκαφές, όπου απαιτείται, κατασκευή ενιαίας πλάκας υπόβασης και πλακόστρωση σύμφωνα με τη μελέτη. Επίσης θα γίνουν εργασίες φύτευσης και άρδευσης και θα τοποθετηθεί ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός. Τέλος, για το φωτισμό του χώρου θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα τύπου Led.

Το έργο αφορά σε εργασίες που θα γίνουν για τη διαμόρφωση χώρου που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας, όπου στεγαζόταν παλαιότερα ο χώρος αναψυχής «Καφενείο του Πέτρου».
Στην πρόταση διαμόρφωσης περιλαμβάνεται η διαμόρφωση πλατείας, η φύτευση δέντρων σκίασης και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Με την κατασκευή του έργου προβλέπεται να αποδοθεί σε κοινή χρήση ένας κεντρικός χώρος, εντός του πυκνοκατοικημένου τμήματος της περιοχής της Νέας Ιωνίας με ταυτόχρονη αύξηση του πρασίνου στην περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το