Τοπικά

Σε άθλια κατάσταση το πάρκο Καλλιθέας – Πιο συχνά καθαριότητα ζητούν περίοικοι

Νέες διαμαρτυρίες κατοίκων, αυτή τη φορά από την περιοχή του πάρκου Καλλιθέας στην οδό Ιωλκού για την κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος και κυρίως για την έλλειψη καθαριότητας εντός του πάρκου, αλλά κυρίως πέριξ αυτού.

 

Συγκεκριμένα περίοικοι του πάρκου της Καλλιθέας στην Ιωλκού, αλλά και γονείς που το επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά για να παίξουν τα παιδιά τους διαμαρτύρονται για την κατάσταση και την έλλειψη καθαριότητας.


Βέβαια ευθύνες ρίχνουν και στους επισκέπτες του πάρκου, οι οποίοι δεν το προσέχουν και το βρωμίζουν, ενώ κατά περιόδους έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα καταστροφών.
Οι περίοικοι δεν διαμαρτύρονται μόνο για την εγκατάλειψη του πάρκου, αλλά κάνουν λόγο και για σκουπίδια πέριξ αυτού, ζητώντας από την αρμόδια υπηρεσία πιο τακτικά δρομολόγια για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Επίσης ζητούν πιο τακτικό καθαρισμό του πάρκου, αφού το φαινόμενο με τα ξεχειλισμένα από σκουπίδια καλαθάκια είναι συχνό.
Η «Θ» βρέθηκε στην περιοχή προχθές το μεσημέρι και συνομίλησε με περίοικο, ο οποίος τόνισε ότι κάποιοι συνηθίζουν να πετούν εκτός των κάδων απορριμμάτων κλαδιά, χόρτα και διάφορα κατεστραμμένα αντικείμενα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τις βραδινές κυρίως ώρες παρέες ατόμων αρέσκονται να κάθονται και να μιλούν, αλλά βρωμίζουν τον χώρο, ενώ πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν η αρμόδια υπηρεσία να τον καθαρίζει πιο συχνά.
Επί της οδού Ρακτιβάν σχεδόν στη διασταύρωσή της με τη Θεμιστοκλέους έξω από τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης υπήρχε ένας σωρός από κλαδιά και ένα πεταμένο ξύλινο τραπεζάκι.
Στο πεζοδρόμιο της Ιωλκού λίγα μέτρα κάτω από την Αγγέλου Βλάχου κάποιος πέταξε εκτός κάδων μεγάλες χάρτινες κατασκευές, οι οποίες το καθιστούν απροσπέλαστο για τους πεζούς.


Το πεζοδρόμιο στη Ρακτιβάν είχε καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα από πευκοβελόνες, ενώ συντήρηση χρειάζεται και το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται εντός του πάρκου και επισκευή η σίτα που το περιβάλλει.
Εντός του πάρκου λείπει το σιδερένιο καπάκι από φρεάτιο και είναι επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά που παίζουν σε αυτό, ενώ τέλος η πιο αποκρουστική εικόνα είναι αυτή του σιντριβανιού, στο οποίο επιπλέουν από αλουμινένια κουτάκια μπύρας έως και κλαδιά.


Να σημειωθεί ότι η «Θ» είχε αναφερθεί με παλιότερό της ρεπορτάζ στην κατάσταση του πάρκου, με αποτέλεσμα να λυθούν κάποια από τα προβλήματα όπως τα σπασμένα παγκάκια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το