Αθλητισμός

Σε απολογία ο Ολυμπιακός Βόλου – Κλήθηκε στις 3/4 από την Πειθαρχική Επιτροπή

Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την Πειθαρχική Επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 16.00 για δύο παιχνίδια. Το ένα αφορά το ντέρμπι με τη Νίκη και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης δεν έγινε την περασμένη Πέμπτη (υπήρξε αναβολή).

Η δεύτερη κλήση αφορά το παιχνίδι με τον Ιωνικό και έχει να κάνει με τον Ηλία Σολάκη, ο οποίος δεν διαθέτει δίπλωμα προπονητή UEFA pro, όπως προβλέπεται για τους προπονητές των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ έχει μεριμνήσει σχετικά και ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει στο τεχνικό τιμ προπονητή που θα είναι κάτοχος διπλώματος UEFA pro (θα δηλώνεται ως πρώτος προπονητής), προκειμένου η ομάδα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, όταν και αν το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ επαναρχίσει.
Οι αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας έχουν σταματήσει, όπως και οι προπονήσεις, οι ποδοσφαιριστές και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα παίρνουν και αυτοί μέτρα προστασίας πρόληψης για να μην μολυνθούν από τον ιό, όμως τα γραφεία της ΠΑΕ παραμένουν ανοιχτά. Λειτουργούν κάποιες ώρες, προκειμένου να λαμβάνεται η αλληλογραφία και να ενημερώνονται οι διοικούντες, επίσημα, για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν από τη Φούτμπολ Λιγκ, την ΕΠΟ και την Πολιτεία και έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

Να τονίσουμε, επίσης, πως οι ξένοι παίκτες της ομάδας (Ράντι, Ναβαλόν, Κλεμέντε) παραμένουν στο Βόλο, ενώ όσοι δεν είναι Βολιώτες έχουν μεταβεί στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους.
Πάντως, όλοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, σημειώνουν πως ορθώς διακόπηκαν τα πρωταθλήματα, μεταξύ αυτών και η Φούτμπολ Λιγκ και παρακολουθούν τις εξελίξεις, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Τηρούν τους κανόνες των ειδικών, μένουν σπίτι και φροντίζουν την ατομική τους υγιεινή, όπως οφείλει να κάνει όλη η ελληνική κοινωνία.

Σίγουρα η αγωνιστική απραξία προβληματίζει τους παίκτες, καθώς είναι γεγονός πως όλες οι ομάδες θα βγουν εκτός ρυθμού, ωστόσο, προέχει η υγεία. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, περνά σε δεύτερη μοίρα στην παρούσα φάση και το μήνυμα αυτό το στέλνουν καθημερινά πέρα από τους ειδικούς και οι παράγοντες, όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Super Fm» Χανιών και σε ερώτηση αν μπορεί να εκτιμήσει τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα κι αν αυτά θα συνεχιστούν, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει κανείς εκτίμηση και προέχει η ανθρώπινη ζωή. Προέχει ο κόσμος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της κυβέρνησης και να μην εξαπλωθεί άλλο αυτή η πανδημία του κορωνοϊού. Ό,τι άλλο συζητάμε, θεωρώ πως είναι πρώιμο και δεν είναι της ώρας. Προέχει να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή πάνω απ’ όλα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το