Τοπικά

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων και στη Μαγνησία

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την Ένωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος- Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων, γραμματέας της οποίας είναι ο Αθανάσιος Σιμώτας από τη Μαγνησία.
Η Ένωση επισημαίνει ότι με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων της κυβέρνησης, εξαιρούνται από το μέτρο της αναστολής προσωπικού όλοι οι ΚΑΔ που αφορούν τα τουριστικά γραφεία, καθώς και τις επιβατικές μεταφορές.
Επίσης τα τουριστικά γραφεία εξαιρούνται από το μέτρο της επιδότησης ενοικίων παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά υπολειτουργούν.

«Μπορεί άλλα τμήματα της τουριστικής αλυσίδα στη χώρα μας να έχουν αρχίσει να λειτουργούν δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τα τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία, τα οποία, πλην ίσως ορισμένων εξαιρέσεων (κυρίως σε νησιωτικές περιοχές), τα τουριστικά γραφεία υπολειτουργούν και τα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση και στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

«Δείτε τι συμβαίνει από τη Σπάρτη ως τον Έβρο και από τη Φλώρινα ως τη Λέσβο. Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων πως ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, με σχεδόν μηδενικά έσοδα ακόμη και τώρα στις αρχές του Αυγούστου».
Η Ένωση τονίζει ότι ραχοκοκαλιά του τουρισμού αποτελούν οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα μας.
Ζητεί έτσι την άμεση στήριξη από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων να σταθούν όρθιοι και να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους, άλλως οι δυναμικές κινητοποιήσεις, θα είναι μονόδρομος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το