Ελλάδα

Σε απόγνωση οι 450 εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής» μετά το λουκέτο

Åêëåéóáí êáé åðéóçìùò ôá êáôáóôçìá ôçò ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇÓ  Öùôï/×áñçò Ãêéêáò
Έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Ηλεκτρονικής», στο Περιστέρι συγκεντρώνονται από το πρωί οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μένουν στο δρόμο μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που την κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο εργαζόμενος Βαγγέλης Κόικας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καν τις αποζημιώσεις τους.

Σημείωσε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πληρώθηκαν το προηγούμενο 15νθημερο του μισθού τους, αλλά και το δώρο του Πάσχα.

Τα προβλήματα στην επιχείρηση παρουσιάστηκαν από την έναρξη της κρίσης, το 2010. «Βλέπαμε μια κατάσταση ότι οδηγούμαστε σε πτώχευση, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν έκλεισε ένα υποκατάστημα στο Ηράκλειο», ανέφερε ο κ. Κόικας, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση στους εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Το κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής» μεταφέρθηκε και στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκο να γράφει στο Twitter:

“Το κλείσιμο της “Ηλεκτρονικής” και η ανεργία 450 ανθρώπων, δείχνουν ποιός, πότε και πως ενταφίασε την ελληνική οικονομία”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το