Αθλητισμός

Σε ανταγωνιστικό και βιώσιμο οικονομικά πρωτάθλημα θέλει να συμμετάσχει η Νίκη την επόμενη σεζόν

Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα είναι και βιώσιμο οικονομικά για όλες τις ομάδες θέλει να συμμετάσχει τη νέα σεζόν η Νίκη. Αυτή είναι η επίσημη θέση των «κυανολεύκων», αναφορικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Την επίσημη θέση της Νίκης για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανέλυσε στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη, στον Blue Heart Fm, ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Κώστας Καραγεωργόπουλος. Τόνισε ότι για τη Νίκη δεν είναι πρωτεύων η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί. Εκείνο που οι «κυανόλευκοι» θεωρούν σημαντικό είναι να υπάρχει οικονομική βιωσιμότητα, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα με ομάδες που καταλήγουν να αποτελούν τους… σάκους του μποξ, όπως συνέβη φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 με τον Απόλλωνα Πόντου και την Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραγεωργόπουλος είπε: «Ως ΠΑΕ Νίκη Βόλου είναι υποχρέωσή μας να θέσουμε ένα αρχικό πλαίσιο. Τα θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να κάνουμε μία εποικοδομητική συζήτηση για την αναδιάρθρωση.
Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ Νίκη Βόλου δεν επιθυμεί να στηρίξει καμία πρόταση η οποία μόνο και μόνο θα προβλέπει την άνοδό της στην παραπάνω κατηγορία και θα της δώσει παραπάνω έσοδα. Δεν θέλουμε αυτό, αλλά το γενικότερο καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστούμε του χρόνου, είτε είναι η Σούπερ Λιγκ 2, είτε η Φούτμπολ Λιγκ, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα το οποίο θα έχει φερεγγυότητα και τα χρηματικά ποσά θα μοιραστούν δίκαια στις ομάδες. Δεν θέλουμε να υπάρχουν δυνατές και αδύνατες ομάδες, επειδή κάποιοι θα έχουν αποφασίσει γι’ αυτό. Θέλουμε το προϊόν να είναι ανταγωνιστικό για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο για το καλό της Νίκης.

Πρέπει εδώ να πω ότι η Νίκη έχει πάγια θέση και δουλεύει μήνες γι’ αυτή. Πάνω της θέλουμε να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Για μας είναι αδιαπραγμάτευτο το να βρεθεί μία λύση οικονομικά βιώσιμη για όλες τις ομάδες σε μία πραγματικά δύσκολη εποχή, λόγω του κορωνοϊού. Από εκεί και πέρα μας νοιάζει οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές για να προσφέρουν υψηλότερης ποιότητας ποδοσφαιρικό θέαμα».
Από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νίκης ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόταση αναδιάρθρωσης που έκανε ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να συγχωνευτούν η Σούπερ Λιγκ 2 και η Φούτμπολ Λιγκ σε μία κατηγορία, χωρισμένη σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής: «Από τον Φεβρουάριο η Νίκη είχε προτείνει μία παρόμοια πρόταση, με αυτή του κ. Τσιμπανάκου. Με μελέτη συγκεκριμένη σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετείχαν και οικονομικό πλάνο. Τότε όμως δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού και η τεράστια οικονομική ζημιά για όλα τα σωματεία. Τώρα έχουμε σοβαρούς ενδοιασμούς για το κατά πόσο η πρόταση αυτή είναι βιώσιμη. Βάσει αυτής της πρότασης μάλλον πάμε σε ένα πρωτάθλημα που εγκυμονεί τον κίνδυνο να δούμε τα ίδια φαινόμενα που είχαμε στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2.
Δεν επιθυμούμε στην αφετηρία του πρωταθλήματος να υπάρχουν ομάδες πανίσχυρες και άλλες που θα είναι αμφίβολο αν θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μέχρι τον Ιανουάριο. Δεν το θέλουμε αυτό, ακόμη και αν σημαίνει πως θα παίξουμε στην παραπάνω κατηγορία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το