Τοπικά

Σε αναζήτηση στέγης για δύο νέα τμήματα στον Βόλο

Στην αναζήτηση χώρων για τη στέγαση των δύο νέων Τμημάτων που θα λειτουργήσουν στον Βόλο και τα οποία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 βρίσκεται η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η λειτουργία των δύο νέων τμημάτων για την πόλη του Βόλου εντάσσεται ήδη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση του Π.Θ. με τα δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Η πρυτανική αρχή μετά την συνεδρίαση της Συγκλήτου την Τετάρτη κωδικοποιεί τις προτάσεις που θα αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της διαβούλευσης η προθεσμία της οποίας λήγει μεθαύριο Δευτέρα.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ξανά τη Θεσσαλία ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου για ένα τελικό γύρο συνομιλιών με ακαδημαϊκούς και φορείς.
Στην υπόλοιπη Θεσσαλία το κλίμα αντίδρασης είναι έντονο. Στα Τρίκαλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά του νομοσχεδίου, ενώ μεθαύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει ξανά για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας.
Επίσης το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι αρνητικό στο νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για «ξαφνικό θάνατο» του ΤΕΙ Λάρισας.
Αντιθέτως στους κόλπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. «Ως Πανεπιστήμιο κοιτούμε ήδη την επόμενη μέρα για την υλοποίηση όσων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο» τόνισε η αντιπρύτανης κ. Ιωάννα Λαλιώτου και πρόσθεσε πως «με νηφαλιότητα, ηρεμία και αποφασιστικότητα προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Πανεπιστήμιο».

Η ίδια σημείωσε πως «το κλίμα στο πανεπιστήμιο είναι θετικό για το νομοσχέδιο και η πρυτανική αρχή θα αναζητήσει νέους χώρους για τη στέγαση των δύο νέων τμημάτων που θα ιδρυθούν στον Βόλο. Το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου είναι ήδη κορεσμένο στη στέγαση των φοιτητών και πρέπει να βρεθούν νέοι χώροι.
Επίσης ανάφερε πως τα νέα τμήματα θα πρέπει να είναι αυτοδύναμα και θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ μέλη ΔΕΠ για να λειτουργήσουν.
Για νέα τμήματα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναμένεται μέσα από την τελική του πρόταση να επιμείνει στην ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας με έδρα τον Βόλο.
Πάντως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει για το Πανεπιστήμιο ένας μεγάλος αγώνας δρόμου, καθώς μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο θα πρέπει να λειτουργήσουν 17 νέα πανεπιστημιακά τμήματα, εκ των οποίων ορισμένα εντελώς καινούρια, από την αρχή, χωρίς δηλαδή τη μετατροπή τους από Τμήματα ΤΕΙ σε τμήματα ΑΕΙ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το