Τοπικά

Σε αναζήτηση μόνιμης στέγης ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας

Μια στέγη για να μπορεί να επιτελεί τις διάφορες δραστηριότητές του αναζητεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας. Ο σύλλογος τώρα στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης, μετά από παραχώρηση που έκανε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όμως υπάρχει ανάγκη το γραφείο να βρίσκεται στο κέντρο ώστε να είναι πιο εύκολη η μετάβαση των ασθενών για να εξυπηρετούνται σε διάφορα θέματα.

Η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Σοφία Ιωάννου επισήμανε πως «ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2012 και αριθμεί πάνω από 1.200 μέλη. Αυτή την περίοδο μας έχει παραχωρηθεί από τον μητροπολίτη Δημητριάδος ένας χώρος στο συνεδριακό κέντρο στα Μελισσάτικα. Ζητάμε όμως να βρούμε έναν χώρο στο κέντρο της πόλης ώστε πρώτον οι ασθενείς να μπορούν να μεταβαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα και δεύτερον να μην καταβάλλουν αρκετά χρήματα για τη μετακίνησή τους. Γι’ αυτό και κάνουμε έκκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να μας παραχωρήσει έστω και για ένα χρόνο κάποιο χώρο ή γραφείο. Άλλωστε δικά του έσοδα ο σύλλογος δεν διαθέτει».
Χθες η κ. Ιωάννου μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου ο σύλλογος διέθεσε τρόφιμα και ευρύτερη βοήθεια σε καρκινοπαθείς οι οποίοι είναι άποροι αντιμετωπίζοντας ευρύτερο οικονομικό πρόβλημα.

«Προσφέραμε βοήθεια σε περίπου 35-40 άτομα δίνοντας τρόφιμα και άλλα είδη» τόνισε η κ. Ιωάννου και συμπλήρωσε πως «εμείς καλούμε και άλλους καρκινοπαθείς να έρθουν στον σύλλογό μας και να πραγματοποιούμε διάφορες δράσεις».
Η ίδια υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή του μεγάλου δωρητή Χαράλαμπου Τσιμά για την αναμόρφωση των υποδομών στη Μονάδα Χημειοθεραπείας.
Αναφορικά με το ζήτημα των γιατρών είπε πως «υπάρχει η διαβεβαίωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ότι η μονάδα δεν θα μείνει σε καμία περίπτωση με ένα γιατρό και συνεχώς θα υπάρχουν είτε δύο γιατροί ογκολόγοι είτε ακόμη και τρεις. Ήδη αναμένεται η πρόσληψη ενός μόνιμου ογκολόγου, αλλά ενώ θα δοθεί και παράταση για τη θέση του επικουρικού γιατρού. Το θετικό είναι πως έχουμε γιατρούς οι οποίοι προσφέρουν με την επιστημονική τους κατάρτιση μεγάλη φροντίδα στους ασθενείς».
Η κ. Ιωάννου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ψυχολογικής τόνωσης των καρκινοπαθών επισημαίνοντας πως εδώ και λίγο καιρό οι καρκινοπαθείς και οι συγγενείς έχουν την ψυχολογική υποστήριξη των ψυχολόγων του Νοσοκομείου στο πλαίσιο συνεργασίας που υπάρχει. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται, γιατί οι καρκινοπαθείς έχουν ανάγκη από ευρύτερη ψυχολογική υποστήριξη.

Το ενθαρρυντικό είναι πως τα μηνύματα από την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι θετικά. Όπως δήλωσε η κ. Ιωάννου «από συνέδρια που συμμετέχουμε, τα μηνύματα που στέλνουν οι γιατροί, είναι πως σε λίγα χρόνια ο καρκίνος θα θεραπεύεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη που δίνει θάρρος και ελπίδα στους ασθενείς. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια ένας καρκινοπαθής δεν φοβάται να πει την λέξη καρκίνος».
Στις 9 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ξενία η κοπή πίτας των καρκινοπαθών Μαγνησίας.
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες μετά από συνεννόηση των γιατρών με την κ. Ιωάννου θα κατατεθεί αίτημα προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε μια από τις αίθουσες της Μονάδας να ονομαστεί «Αίθουσα Φουστούκου Ελένης», προς τιμή της εκλιπούσας πρώτης προέδρου του συλλόγου, που με την πολύχρονη προσφορά της συνετέλεσε αποφασιστικά στη θεμελίωση και οργάνωση της Μονάδας. Επίσης πιθανότατα ο επικουρικός γιατρός θα παραμείνει και το επόμενο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο μέσα από την παράταση της σύμβασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το