Τοπικά

Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας  – Ζητούν να αποσαφηνιστεί το γρηγορότερο η κατάσταση

Σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από τα χείλη του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα για το άνοιγμα των μονάδων τους. Ήδη αρκετοί έχουν αρχίζει τις προετοιμασίες για να είναι έτοιμοι όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να περιορίσουν τη μέχρι στιγμής χασούρα.

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας Κώστας Λεβέντης «επισημαίνει» πως απαιτείται για να ανοίξουν την 1η Ιουλίου τα καταλύματα καλή προετοιμασία εκ μέρους των ξενοδόχων, αφού θα πρέπει να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως αναμένεται από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία πόλης και γενικά τα εποχικά καταλύματα. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ως πιθανότερο διάστημα να μπει τέλος στο «λουκέτο» είναι από τις 25 Ιουνίου έως και τις 5 με 6 Ιουλίου.

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να μεριμνήσει για να σωθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ζητώντας να αποσαφηνιστεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κατάσταση και με τις διμερείς συμφωνίες, που αναμένεται να υπογραφούν για την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό.
«Η ενημέρωση που είχαμε από επίσημες πηγές ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός θα εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν για το άνοιγμα των καταλυμάτων το αργότερο μέχρι αύριο και θα προβεί στη συνέχεια στις τελικές ανακοινώσεις».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου τονίζει πως οι επιχειρηματίες του Τουρισμού στον Νομό βρίσκονται σε αναμονή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, την ερχόμενη εβδομάδα.
«Απαιτείται σημαντική προετοιμασία για να ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό τα ξενοδοχεία, αλλά και μεγάλο κόστος» επισημαίνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το