Τοπικά

Σε ακίνητο της οδού Ύδρας το νέο δικαστικό μέγαρο

Τον χαρακτηρισμό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα του ακινήτου έκτασης 15 στρεμμάτων που βρίσκεται στην οδό Ύδρας, στη Νεάπολη, ως χώρου ανέγερσης του δικαστικού μεγάρου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή τις συναντήσεις που είχε με υπουργούς τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα.
Ο ίδιος, αφού ξεκαθάρισε ότι το θέμα του δικαστικού μεγάρου δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου και ότι έχει απλώς τον ρόλο του ρυθμιστή, έκανε μια αναδρομή στις ενέργειες από πλευράς Δήμου που έχουν γίνει για το θέμα.
«Υπήρχε ένα ακίνητο στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο γύρω στα 7,5 στρέμματα απέναντι από το πρώην πολυκλαδικό για να χαρακτηριστεί ως δικαστικό μέγαρο» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «εκεί στο ακίνητο υπάρχει ένα κτίριο που ανήκει στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και το οποίο είναι ανενεργό πάνω από 10 χρόνια. Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε λύση σε εκείνο το ακίνητο, αφού υπήρχε και η χρηματοδότηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο ίδιος υποστήριξε καταγγέλλοντας πως «η εταιρεία προστασίας ανηλίκων ήταν αρνητική στην προώθηση της συγκεκριμένης λύσης, γιατί είχε γίνει πιο πριν επίσκεψη και παρέμβαση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κόκκινος και ο υπουργός κ. Τσιάρας, μας είπαν να αναζητήσουμε νέο οικόπεδο. Βρήκαμε στην οδό Παρασκευοπούλου οικόπεδο το οποίο δεν ήταν και το πιο κατάλληλο. Με επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Στρατηγόπουλος και μου είπε ότι δεν είναι κατάλληλο αυτό το οικόπεδο και αν γινόταν να βρεθεί κάποιο άλλο. Το «παγώσαμε» και μετά από δέκα μέρες αναζήτησης βρήκαμε ένα άλλο οικόπεδο, στην οδό Ύδρας, που πραγματικά δεν υπάρχει καταλληλότερο. Το ακίνητο είναι έκτασης δεκαπέντε στρεμμάτων, στην είσοδο της πόλης, εκεί που είναι το Εκθεσιακό και θα γίνει το Μουσείο της Αργούς. Εντός του ακινήτου υπάρχει μια υπηρεσία με τέσσερα-πέντε άτομα. Συναντήθηκα προσωπικά με τον κ. Σταϊκούρα μετά από παρέμβαση του Χρ. Τριαντόπουλου και ξεκαθαρίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον κ. Τσιάρα μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ προσωπικά τον είδα άλλες τέσσερις φορές. Την περασμένη εβδομάδα μαθαίνω μέσα από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους ότι αντιδρά ο Δικηγορικός Σύλλογος. Εδώ και τέσσερις μέρες ιδρώνω από τα νεύρα μου. Είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει».
Ακολούθως τόνισε πως «πήγα στην Αθήνα και είδα τον κ. Γεραπετρίτη με τον οποίο μιλήσαμε για πολλά θέματα, όπως και για το δικαστικό μέγαρο. Καταλήξαμε σε δύο τρεις κινήσεις και τη Δευτέρα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για να χαρακτηριστεί το ακίνητο της οδού Ύδρας ως χώρος για το δικαστικό μέγαρο. Είναι το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή».

Επίθεση κατά Δικηγορικού Συλλόγου

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δικηγορικού Συλλόγου λέγοντας πως «στέλνω ένα μήνυμα σε μια χούφτα χασομέρηδες, χασοδίκες, δεν είναι παραπάνω, ότι το δικαστικό μέγαρο θα γίνει είτε θέλουν είτε όχι, και αυτό γιατί το επιθυμεί η τοπική κοινωνία και επιτάσσεται για την εξέλιξη της πόλης του μέλλοντος. Και θέλω να ρωτήσω τους μαχόμενους και υγιώς σκεπτόμενους δικηγόρους, αν συμφωνούν με αυτή τη στάση του Δικηγορικού Συλλόγου. Βρήκαμε τη χρηματοδότηση 100% για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου και υπάρχει η δέσμευση από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και όλη την κυβέρνηση να γίνει το έργο. Και είναι δυνατόν να βάζουν κάποιοι τρικλοποδιές για να χαθεί το έργο; Γιατί το 85% και πλέον των δικηγόρων είναι υπέρ του έργου».
Και συμπλήρωσε: «Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ φεύγουν από τους άμοιρους πολίτες για να πάνε στη Λάρισα και να δικαστούν υποθέσεις στο Εφετείο; Γιατί ο Βόλος δεν έχει έστω μια αίθουσα να γίνει και εδώ Μεταβατικό Εφετείο; Γι’ αυτό θέλουμε να κάνουμε ένα νέο δικαστικό μέγαρο. Δεν είναι πάνω από δεκαπέντε οι δικηγόροι που έχουν περιουσίες γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, έχουν πάρει δύο γραφεία και δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Αλλά αυτοί είναι δεκαπέντε, τι θα γίνει με τους εκατοντάδες δικηγόρους; Εμείς σεβόμαστε τους δικηγόρους ως επιστήμονες που είναι και τους εργαζόμενους να εργάζονται σε ένα νέο κτίριο. Εμείς αυτό που είχαμε να κάνουμε, το κάναμε. Και ο υπουργός Δικαιοσύνης ως Θεσσαλός που είναι έχει τη βούληση να ανεγερθεί το δικαστικό μέγαρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το