Τοπικά

Σε ακατάσχετο λογαριασμό με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών τα κονδύλια του δίδυμου αγωγού λυμάτων στο Βόλο

Mε εξασφαλισμένα χρήματα από το πρόγραμμα Φιλόδημος θα ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού για τη μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό του Βόλου ενώ τα χρήματα  θα είναι “προστατευμένα” καθώς δεν θα μπορούν να κατασχεθούν. Τα παραπάνω συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, όπου ο δήμαρχος Αχ.Μπέος ανέφερε πως δημιουργήθηκε πρόβλημα με την ασφάλεια των κονδυλίων,

“Εξασφαλίσαμε 3 εκ. ευρώ από ιδίους πόρους για το έργο, αλλά παλέψαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος”είπε. Πρόσθεσε πως στην πορεία κατασκευής του έργου , λόγω της διαμάχης με την ΕΡΓΗΛ “άρπαζαν τα χρήματα”.  Όπως δήλωσε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ,  έγινε πλήρης συζήτηση με το Υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα τα χρήματα για συγκεκριμένα έργα να βρίσκονται σε ακατάσχετους λογαριασμούς.

“Ειδικά τα χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν μπορούν να κατασχεθούν γιατί είναι για συγκεκριμένα έργα, ενώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μπορούν.   Ζητήσαμε να γίνει το ίδιο.  Αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μας άκουσε. Ήρθε όμως η σημερινή και πέρασε αυτό το νόμο, που δεν αφορά μόνο τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά όλη την Ελλάδα” είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το έργο κατασκευής του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020.Το έργο, αξίας 1,2 εκ. ευρώ ξεκίνησε από τη ΔΕΥΑΜΒ με ιδίους πόρους (έχουν δοθεί περίπου 500.000 ευρώ) και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Μέλι -γάλα για το έργο της τηλεμετρίας 

Η μεγάλη σύγκρουση Μπέου- Αγοραστού για το έργο της τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης του Βόλου που δεν αποτελούσε επιλέξιμη δαπάνη, είναι παρελθόν. Έτσι, παρελθόν αποτελεί πλέον και η δικαστική προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας  που δεν ενέκρινε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Η ΔΕΥΑΜΒ παραιτήθηκε και από το δικόγραφο που είχε καταθέσει για την επιλεξιμότητα του έργου της τηλεμετρίας.
Ειδικότερα είχε ασκηθεί ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση της ΔΕΥΑΜΒ. Η ένσταση αφορούσε στην επιλεξιμότητα των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών στο έργο  “Εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού”.
Η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ΔΕΥΑΜΒ είχε προσδιοριστεί, μετά από διαδοχικές αναβολές να συζητηθεί  στις 12 Νοεμβρίου.

“Βρήκαμε από τελικά τον τρόπο που θα επανέλθει η τηλεμετρία, και μπήκε στο έργο της ζωνοποίησης” δήλωσε στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο Αχ.Μπέος.  Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ  εκτιμά πως εάν γίνει τροποποίηση του τεχνικού δελτίου του έργου θα μπορεί να είναι επιλέξιμη δαπάνη η τηλεμετρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το