Τοπικά

Σε αγωνιστική συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ελευθερίας καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Kάλεσμα σε αγωνιστική κινητοποίηση την Πρωτομαγιά και σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9;30 το πρωί απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Εδώ και αιώνες αγωνίζονται οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο. Το οκτάωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η Κοινωνική Ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.
Εκατόν τριάντα ένα χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2017, οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Με τη νέα φορολογική επιδρομή, οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα στα εργασιακά με περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας,να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε της αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να δώσουν το παρόν και να συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και ενεργά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά, διατρανώνοντας έτσι την αντίθεση μας, για ακόμη μία ακόμη φόρα απέναντι στην αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό όλου του Ελληνικού Λαού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το