Τοπικά

Σε αγωνιστική συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου καλούν φορείς και σωματεία της Μαγνησίας

Σε αγωνιστική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλούν επιτροπές, συνδικάτα και σύλλογοι της Μαγνησίας το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα. Η συγκέντρωση θα γίνει στη Λεωφόρο Ειρήνης –Καραμπατζάκη στη Νέα Ιωνία.
Στο κάλεσμα τους οι φορείς αναφέρουν:

«Να τιμήσουμε αγωνιστικά, την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, στρέφονταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν την χούντα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου και ευθύνονται διαχρονικά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ματοκύλισμα λαών, την επαναχάραξη συνόρων και όλων των δεινών που φέρνει η δράση τους, προκειμένου να εξυπηρετούν τα μονοπώλια.
Αυτά τα αιτήματα είναι επίκαιρα και σήμερα, που η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, η νεολαία μας, υποφέρουν από την ανεργία, τη φτώχεια, την φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, από την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας και απ’ όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών στήριξης του κεφαλαίου που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ).

Είναι επίκαιρα, γιατί η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σ’ αυτούς, με την μετατροπή του Βόλου, της Λάρισας και όλης της χώρας σε μια απέραντη Αμερικανονοατοϊκή βάση, με την πληρωμή 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ για να κάνει πόλεμο, μεγαλώνοντας του κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς και όχι την ασφάλεια και την ειρήνη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροαγρότες, οι μικροΕΒΕ, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να αφήσουν τη ζωή που κάνουν και να δουν την ζωή που χάνουν καθημερινά, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως αποδείχθηκε η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με όποια πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα».

Το κάλεσμα υπογράφουν οι φορείς:

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου – Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου – Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» – Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ – Σωματείο Καθαριστριών Καθαριστών – Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου – Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ – Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων – Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών – Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής – Σύλλογος Φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών – Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το