Τοπικά

Σε 177 μονομερείς εκταφές προχωρά ο Δήμος Βόλου

Μπροστά σε εκπλήξεις θα βρεθούν συγγενείς 177 νεκρών καθώς ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει μονομερώς σε εκταφές. Η εκταφή των ενταφιασμένων γίνεται μόλις παρέλθει η τριετία από την ταφή τους και παρουσία συγγενών των νεκρών.
Αν εντός τριών μηνών από τη λήξη της τριετούς ταφής, οι συγγενείς του ενταφιασθέντος δεν έχουν κάνει καμία σχετική ενέργεια για την εκταφή και αφού οι συγγενείς ειδοποιηθούν, είτε εγγράφως, είτε με δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης, τότε η Υπηρεσία του Κοιμητηρίου μπορεί να προχωρήσει αυτεπάγγελτα στη (δοκιμαστική ή οριστική) εκταφή, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, λόγω έλλειψης χώρων ταφής. Τα οστά του ενταφιασθέντος, μετά την ανακομιδή, φυλάσσονται επί ένα χρόνο στο οστεοφυλάκιο και, μετά την πάροδο του ενός έτους, εφόσον δεν υπάρξει αναζήτηση από συγγενικά πρόσωπα, γίνεται η εναπόθεσή τους στο χωνευτήρι.

Ο Δήμος δηλώνει πως έχει ειδοποιήσει επανειλημμένα τους συγγενείς, είτε ταχυδρομικά, είτε με επιστολές στο μνημείο, να μεριμνήσουν για την εκταφή του προσφιλούς τους προσώπου, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η δημοσίευση των ονομάτων των θανόντων προκειμένου στη συνέχεια η Υπηρεσία μας να προβεί σε μονομερείς εκταφές ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των Κοιμητηρίων.
Στον Κούκο θα γίνουν 71 εκταφές, στην Αγριά έξι, στις Νέες Παγασές 11, επτά στον Άγιο Γεώργιο, δύο στην Αγία Παρασκευή, τρεις στο Φυτόκο, εννιά στα κοιμητήρια των Λεχωνίων, δέκα στην Ανακασιά, δυο στον Άνω Βόλο, δύο στον Άγιο Ονούφριο, πέντε στο Κατηχώρι, δέκα στις Σταγιάτες, έξι στη Μακρινίτσα, έξι στην Άλλη Μεριά και 25 στην Πορταριά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το