Τοπικά

Σχόλιο Ζέττας Μακρή  για περιστατικό πορνογραφίας ανηλίκων που απασχολεί την δικαιοσύνη

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή ενημερώθηκε, κατά τη διάρκεια της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην οποία συμμετέχει έως αυτήν την ώρα, για σχετικό δημοσίευμα, που συναντά το θέμα της σημερινής Συνεδρίασης, το κίνημα #METOO.
Η πρόσφατη περίπτωση αφορά τον Βόλο και είναι μια, ακόμα, αποτροπιαστική απόδειξη μιας κατάστασης με καθημερινές αποκαλύψεις, που απαιτεί άμεση δράση. Για πορνογραφία ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατηγορείται πρώην φροντιστής ακαδημίας ποδοσφαίρου. Η Υφυπουργός Παιδείας τονίζει : “Η απειλή της σεξουαλικής βίας, κακοποίησης και εκμετάλλευσης έχει απλώσει τα δίχτυα της σε όλους τους χώρους, στον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.
Και εκεί που ίσως πιστέψουμε, ότι βρισκόμαστε, σε καλό σημείο της πορείας μας για την πάταξη αντίστοιχων φαινομένων, εκείνη την αμέσως επόμενη στιγμή, έρχεται, μια τέτοια είδηση και μας δείχνει ότι ο δρόμος είναι μακρύς! Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής, η συνεργασία των φορέων αδιάλειπτη και η στάση όλων μας, ατομική και συλλογική, να δυναμώνει και να ενισχύεται από την ύψιστη προτεραιότητα αποκάλυψης, τιμωρίας και παραδειγματισμού με μοναδικό και απόλυτο στόχο έναν καλύτερο και ασφαλέστερο κόσμο για τη νέα γενιά και για κάθε επόμενη.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε δυναμική επαγρύπνηση! Δημιουργούμε σε παιδιά και εφήβους τις προϋποθέσεις να μιλήσουν, με θάρρος, για ό,τι τους απασχολεί, να αναγνωρίσουν τους κινδύνους και να προφυλαχθούν από αυτούς, να προασπίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, να σταθούν με τόλμη απέναντι σε κάθε αδικία, να αποδώσουν και να λάβουν σεβασμό. Η ενημέρωσή και η ευαισθητοποίηση είναι, πάντα, το πρώτο βήμα, με την πρόληψη και την ασφάλεια να ακολουθούν στενά και η Παιδεία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να «λυθεί» η σιωπή, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ακουστεί η αλήθεια”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το