Τοπικά

Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες από την ΕΟΔ Μαγνησίας

eod magnisias

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μαγνησίας) διοργανώνει μέσα στο φθινόπωρο το 1ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Οι Θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:
– Μετεωρολογία
– Α’ Βοήθειες
– Τακτική Αεροδιάσωσης
– Ορεινή Διάσωση (Τακτικές Αναρρίχησης & χρήση εξειδικευμένων υλικών)
– Επιβίωση
– Προσανατολισμός ημέρας & νύχτας
– Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.)
– Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.)
– Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί κάποιος στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.
Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Μαγνησίας, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.
Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Μαγνησίας είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για προσωπική ωφέλεια (γνώσεις, αυτοδιάσωση κ.α.).
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Οι εγγραφές για το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης έχουν αρχίσει. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα ή να επισκεφτείτε τα γραφεία μας Σπετσών 10, Νεάπολη Βόλος κάθε Τετάρτη 19:00-21:00μμ.
Τζιότζιου Τζένη ( 6981320360)
Παπαμαρκάκης Χάρης ( 6977184124)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το