Τοπικά

Σχολικό bazaar χθες στον Βόλο για στήριξη του έργου του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Σχολικό bazaar διοργάνωσε χθες στον Βόλο το «Χαμόγελο του Παιδιού», δράση που συνεχίζεται και σήμερα από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00, με τους Βολιώτες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για τη στήριξη των παιδιών στα 14 Σπίτια του οργανισμού.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να επισκεφτούν το σχολικό bazaar που διοργανώνει στον Βόλο και σήμερα από τις 10.00 έως τις 14.00 μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, να υποδεχτούν τη σχολική χρονιά με χαμόγελο και να στηρίξουν τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 14 Σπίτια του Οργανισμού.
Ο πάγκος του οργανισμού που στήθηκε στην Ερμού μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου είχε τα πάντα: Μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, πλαστελίνες, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, γόμες, στυλό, ξύστρες, φαγητοδοχεία, παγουρίνα, τσάντες κ.ά., καθώς και λογοτυπημένα γυαλικά του οργανισμού (μπουκάλια, ποτήρια, κούπες).

Η υπεύθυνη στο εθελοντικό δημιουργικό εργαστήρι του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Λάρισα, κ. Μαρία Νίκη Δεμίρη σημείωσε πως «έχουμε έρθει στον Βόλο για το bazaar κυρίως με σχολικά είδη και κάποια άλλα σε πολύ προσιτές τιμές, περιμένοντας από τον κόσμο να μας βοηθήσει και να ενισχύσει το έργο μας».
«Οι Βολιώτες μάς στηρίζουν, όσο μπορούν βέβαια, διότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι» ανέφερε η κ. Μαρία Νίκη Δεμίρη για να προσθέσει πως «υπάρχει γενικά στήριξη του κόσμου στο έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και ενισχύουν τον οργανισμό».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού ιδρύθηκε από τον μικρό Ανδρέα, που το όραμά του ήταν όλα τα παιδιά να μπορούν να χαμογελάνε, να έχουν τη φροντίδα, όπως είχε εκείνος από τους γονείς του, και το μήνυμά του, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και ειδικά αυτές τις εποχές, είναι πως αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε η ίδια.
Στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στη Θεσσαλία, υπό τον συντονισμό του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε., παρέχονται οι εξής υπηρεσίες: Στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης, στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας, ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.

Στη διάθεση του Κ.Α.Κ.Ε. τίθενται όλες οι δράσεις που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Ασθενοφόρα (εξειδικευμένες Κινητές Μονάδες) για νεογνά και παιδιά, Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής, Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας», Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, AMBER ALERT Hellas.

Παράλληλα, στη Λάρισα λειτουργεί το Τμήμα Εθελοντισμού, καθώς και το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι του οργανισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηλ. 2410560900, [email protected] Να σημειωθεί πως την ερχόμενη εβδομάδα το σχολικό μπαζάρ θα βρίσκεται σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το