Τοπικά

Σχολική «κιβωτός» γνώσης με 2.700 τίτλους στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης-Αναγνωστηρίου στο 6ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, ως αποτέλεσμα της πολύχρονης συνδρομής των εκπαιδευτικών, των γονέων και άλλων φορέων.

Σημειώνεται πως στο σχολείο εδώ και αρκετά χρόνια υλοποιούνται δράσεις φιλαναγνωσίας με επισκέψεις συγγραφέων, μελέτη βιβλίων, συμμετοχές σε λέσχες ανάγνωσης.

Για να ολοκληρωθεί, όμως η βιβλιοθήκη-κόσμημα στο σχολείο ενεργοποιήθηκαν τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου όσο και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πρόσφεραν προσωπική εργασία.

Η Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο με 2.700 τίτλους βιβλίων βρίσκεται σε μια άνετη και ευχάριστη αίθουσα του διδακτηρίου και φιλοξενεί χιλιάδες βιβλία. Είναι χαρακτηριστικό πως εκεί που τώρα βρίσκεται η Βιβλιοθήκη, ήταν πριν τουαλέτες που αφαιρέθηκαν και μέσα από συστηματικές παρεμβάσεις, δημιουργήθηκε μια εντελώς νέα κατάσταση που τη χαίρονται οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι περίοικοι.

Εκεί οι μαθητές κατά τη διάρκεια του διαλείμματος αλλά και σε άλλα χρονικά διαστήματα μπορούν να προσέρχονται και να διαβάζουν.

Στα χθεσινά εγκαίνια παρέστησαν στελέχη της τοπικής εκπαίδευσης και του Δήμου, εκπαιδευτικοί αλλά και οι ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου.

Σημειώνεται πως η Βιβλιοθήκη λειτουργεί και ως δανειστική όντας φάρος μόρφωσης και εξωστρέφειας σε μια ευρύτερη περιοχή στα εργατικά του Ξηρόκαμπου και του Αγίου Νεκταρίου με ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Υδραίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «η μέρα αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας μακρόχρονης προσπάθειας και την αρχή μιας νέας εποχής στους δρόμους της φιλαναγνωσίας.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (25ο για τους παλιότερους) εδώ και 20 πλέον έτη προάγει τη φιλαναγνωσία, σε μια πάρα πολύ δύσκολη περιοχή της πόλης μας με μεγάλες ιδιαιτερότητες, προσκαλώντας συγγραφείς, οργανώνοντας εκθέσεις βιβλίου και συμμετέχοντας σε ποικίλες δράσεις που αφορούν στο βιβλίο, όπως Λέσχη Ανάγνωσης, συμμετοχή στις Βιβλιοδρομίες.

Οι εκάστοτε Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου στήριζαν και στηρίζουν μέχρι σήμερα την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, δωρίζοντας βιβλία και συγκεντρώνοντας μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η ολοκλήρωση του χώρου της βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, οι οποίοι συνεισέφεραν με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία αφού έδρασαν ως ζωγράφοι, διακοσμητές, επιπλοποιοί.

Η ηλεκτρονική καταγραφή των βιβλίων έγινε από μαθητές του ολοήμερου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Πληροφορικής».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «σε μια εποχή που ο κόσμος τείνει να απομακρύνεται από το βιβλίο και το διάβασμα, είναι αισιόδοξο που κόντρα στα εμπόδια της εποχής αυτής, δημιουργούνται χώροι πολιτισμού και παιδείας».

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το