Τοπικά

Σχολικά γεύματα σε 19 Δημοτικά Βόλου από το Υπουργείο Παιδείας

Δωρεάν σχολικά γεύματα θα διατεθούν και τη φετινή χρονιά σε 19 Δημοτικά του Δήμου Βόλου προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να σιτίζονται μέσα από πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της κρίσης.

Η σχετική απόφαση της κυβέρνησης εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες και εστάλη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες. Το πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια. Μάλιστα πέρυσι πάνω από 1.500 μαθητές του πολεοδομικού συγκροτήματος σιτίζονταν στα σχολεία.

Στον Δήμο Βόλου τα Δημοτικά που εντάχθηκαν για τη νέα σχολική χρονιά στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» είναι τα εξής: 5ο, 9ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο Βόλου, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο 10ο, 11ο Νέας Ιωνίας.

Πανελλαδικά το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 1.227 σχολικές μονάδες και θα ωφεληθούν πάνω από 185.000 μαθητές. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική που σημαίνει πως κάποια παιδιά μπορούν να μην τρώνε στο σχολείο μέσω του προγράμματος.

Στην αρχή το πρόγραμμα ξεκίνησε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της κρίσης. Συμμετείχαν, όμως και πολλά άλλα παιδιά που δεν είχαν άμεσο οικονομικό πρόβλημα. Άλλωστε μέσα από τη σίτιση των μαθητών στο σχολείο, μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται ακόμη περισσότερο, να μυούνται στη μεσογειακή διατροφή, ακόμη και να μάθουν να τρώνε όλα τα φαγητά, καθώς το ένα παιδί επηρεάζεται θετικά από το άλλο.

Πέρυσι υπήρχαν Δημοτικά στον Βόλο, όπου σιτιζόταν πάνω από το 50% των φοιτούντων, καθώς οι γονείς είχαν αντιληφθεί τις θετικές συνέπειες της όλης δράσης.

Στα Δημοτικά αναμένεται να συγκροτηθούν επιτροπές παραλαβής των φαγητών από τους εκπαιδευτικούς, ενώ θα ενημερωθούν και οι γονείς για την υλοποίηση του προγράμματος, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως «από το υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η ένταξη 19 Δημοτικών στο πρόγραμμα με τα «σχολικά γεύματα» που είναι δωρεάν. Σύμφωνα με τα περυσινά δεδομένα 1.500 και πλέον μαθητές είχαν δωρεάν σίτιση στο σχολείο τους και στους αντίστοιχους αριθμούς αναμένεται να κυμανθούμε και φέτος. Παράλληλα περιμένουμε οδηγίες από το υπουργείο για να δούμε πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα. Δηλαδή αν τα παιδιά θα τρώνε στο σχολείο ή θα παίρνουν το φαγητό στο σπίτι. Πέρυσι τον Ιούνιο λάμβαναν πακέτο για το σπίτι. Πάντως με την έναρξη των μαθημάτων θα ενημερωθούν και οι γονείς για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον αναφορικά με το πρόγραμμα».

Εκτός από τα σχολικά γεύματα του υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, αναμένεται να προσφέρονται δωρεάν τα πρωινά από τις Ενορίες της Μητρόπολης Δημητριάδος, καθώς και το δεκατιανό από τον Δήμο. Πρόκειται για κοινωνικές πολιτικές που λειτούργησαν με επιτυχία, καθώς βοηθήθηκαν εκατοντάδες παιδιά τα οποία προέρχονταν από οικογένειες με χαμηλό ή και καθόλου μηνιαίο εισόδημα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το