Τοπικά

Σχολικά γεύματα για πάνω από 1.500 μαθητές – Άρχισε η διάθεσή τους σε 18 Δημοτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος

Ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες η διάθεση των σχολικών γευμάτων σε 1.500 και πλέον μαθητές από 18 Δημοτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος τα οποία έχουν ενταχθεί για φέτος στο πρόγραμμα.
Όχημα της εταιρείας μεταφέρει σε ειδικούς θαλάμους τα φαγητά τα οποία προσφέρονται το μεσημέρι στους μαθητές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να λαμβάνουν φαγητό μέσω του προγράμματος.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος «έχει αρχίσει ήδη η διάθεση των μερίδων φαγητού στα σχολεία. Έχουμε επικοινωνήσει με τον ανάδοχο και όλα κυλούν αρμονικά. Ήδη το υπουργείο έχει εκδώσει εγκυκλίους για την υλοποίηση και τις διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος».
Τα Δημοτικά της πόλης που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα, είναι τα εξής: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο Νέας Ιωνίας. 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο και 9ο Βόλου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας οι Επιτροπές Παραλαβής είναι τριμελείς και αποτελούνται από τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο της σχολικής μονάδας ως πρόεδρο και δυο εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο υποδιευθυντής της σχολικής μονάδας, όπου προβλέπεται η θέση. Ο ορισμός των δυο εκπαιδευτικών γίνεται με εισήγηση του διευθυντή της σχολικής μονάδας και με απόφαση του οικείου δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε.

Η Επιτροπή Παραλαβής κάθε σχολικής μονάδας παραλαμβάνει καθημερινά τα σχολικά γεύματα, φροντίζοντας για τον ποσοτικό (αριθμό πακέτων) και ποιοτικό έλεγχό τους. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή παραλαμβάνει δελτίο αποστολής από τον ανάδοχο, στο οποίο αναγράφεται η ποσότητα και η ώρα παράδοσης. Το προσωπικό που μεταφέρει και παραδίδει τα γεύματα θα διαθέτει κατάλληλα θερμόμετρα, ώστε κατά την παραλαβή και παρουσία της Επιτροπής Παραλαβής θα μετρά τις θερμοκρασίες των θερμοθαλάμων και των ψυκτικών θαλάμων. Οι θερμοκρασίες που πρέπει να τηρούνται για τα ζεστά γεύματα είναι μεγαλύτερες από 63 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τα κρύα (σαλάτα) είναι από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, η Επιτροπή Παραλαβής ελέγχει τις συνθήκες μεταφοράς των προς παράδοση τροφίμων, τη συνολική ποσότητα των παραδοθέντων γευμάτων, καθώς και το είδος του γεύματος.

Σκοπός του προγράμματος που για πρώτη φορά υλοποιεί φέτος το υπουργείο Παιδείας είναι εκτός από την αντιμετώπιση των διατροφικών αναγκών, να αναδειχθεί και η υγιεινή διατροφή.
Πάντως υπάρχουν και δημοτικά που είναι συστεγαζόμενα και έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, όπως τα 14ο-19ο Δημοτικά, όπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα σχολικά γεύματα 198 μαθητές.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τρακτέρ

Έντονη κριτική δέχτηκε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για…

7 Φεβρουαρίου 2024

Κίνδυνος

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη ότι όσα τμήματα τελούν υπό κατάληψη…

7 Φεβρουαρίου 2024

Λαμία: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό 8χρονου

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λαμίας από τον ξαφνικό θάνατο ενός 8χρονου μαθητή. Ο 8χρονος…

7 Φεβρουαρίου 2024

Εξεταστική για Τέμπη: Ασφαλής ο σιδηρόδρομος όταν τηρείται ο Κανονισμός Κυκλοφορίας, κατέθεσε ο προϊστάμενος διεύθυνσης έργων της ΕΡΓΟΣΕ

Η πιθανότητα δυστυχήματος θα είχε ελαχιστοποιηθεί εάν λειτουργούσε το ERTMS και «τηρούνταν απαρέγκλιτα» ο Γενικός…

7 Φεβρουαρίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το σχέδιο στήριξης του τουρισμού – κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για το Thessaly Pass

Τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την…

7 Φεβρουαρίου 2024

Αντίστροφα

Η πλατφόρμα myΘέρμανση έκλεισε και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έκπτωση στους λογαριασμούς…

7 Φεβρουαρίου 2024