Τοπικά

Σχολή Τουρισμού στις Σποράδες προτείνει ο Τέλης Μπασδάνης

Απόλυτα δικαιωμένος δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης μετά και την χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου και ανέπτυξε ένα δεκαετές στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό.
Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι πρέπει να αποκτηθεί ένα εκπαιδευτικό σύστημα παγκόσμιας κλάσης σε ό,τι αφορά την τουριστική εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2017 ακόμη, στην κλειστή συνάντηση εργασίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ο κ. Μπασδάνης είχε προτείνει τη δημιουργία Σχολής Τουρισμού με την χρηματοδότηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που στόχο θα έχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού.
Το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μαγνησίας προσφέρεται για μία τέτοια υποδομή, καθώς με τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες τουριστικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες, μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία Σχολής Τουρισμού που θα έχει σαν στόχο την στήριξη, αλλά και την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το