Τοπικά

Σχολή Τουρισμού στην Θεσσαλία χρηματοδοτεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τη δημιουργία Σχολής Τουρισμού με την χρηματοδότηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πρότεινε κατά την τοποθέτησή του στην κλειστή συνάντηση εργασίας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων  σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.
Ο κ.  Μπασδάνης υπογράμμισε ότι ο τουρισμός θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αξιοποιηθεί ως ενιαίο προϊόν και όχι σε τοπικό επίπεδο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του Λιμανιούκαι στην πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί πρόσφατα για τη δημιουργία μαρίνας στο Βόλο.
Ακόμη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αναφέρθηκε στην σύμπραξη του φορέα με την Μητρόπολη για την ψηφιοποίηση των μοναστηριών προτείνοντας το υλικό να δοθεί για αξιοποίηση στον ΣΕΤΕ.
Βέβαια, όπως υπογράμμισε «μεγάλο στοίχημα για το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και το πώς θα μπορέσουμε αυτό να αποτελέσει ένα σημαντικό αεροδρόμιο για όλη την Κεντρική Ελλάδα. Υπό αυτή την έννοια έχουμε κάνει επαφές με οκτώ Επιμελητήρια και με τις αντίστοιχες Ενώσεις Ξενοδόχων, ώστε να υπάρξει η στήριξη ενός φορέα προώθησης πτήσεων προς το Αεροδρόμιο. Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε και την στήριξη του ΣΕΤΕ».
Ακόμη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των ελληνικών -και ειδικότερα των τοπικών- προϊόντων από τα ξενοδοχεία και τις υπόλοιπες υπηρεσίες τουρισμού.
Να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση εργασίας παρόντες ήταν ο Αντιπρ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Απόστολος Κηρύκος και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Τρικάλων Στέφανος Γιώτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το