Τοπικά

Σχολές οδηγών και από τον Βόλο στο κύκλωμα που εξέδιδε «μαϊμού» διπλώματα

Συνολικά 15 άτομα συνελήφθησαν, ως μέλη του κυκλώματος που εξέδιδε «μαϊμού» διπλώματα, με κέντρο τη Λαμία.
Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης, απέδωσε βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στους εμπλεκόμενους, ανάμεσά τους επίορκοι υπάλληλοι από τη Λαμία και την Κόρινθο. Στο κύκλωμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr, μετείχαν και σχολές οδηγών από διάφορα μέρη της χώρας, μεταξύ των οποίων η Κόρινθος, η Σπάρτη, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα.
Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες είναι κινεζικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται ότι ήταν ο ενδιάμεσος του κυκλώματος με τους συμπατριώτες του, που ήθελαν να εξασφαλίσουν ένα δίπλωμα οδήγησης.
Οι 15 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από τη ΓΑΔΑ στη Λαμία, το βράδυ της Παρασκευής και αρχικά παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

«Ταρίφα» έως και 1.500 ευρώ
Η δικογραφία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ξεπερνά τις 7.000 σελίδες και περιλαμβάνει αποκαλυπτικούς διαλόγους που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ. Οι συνομιλίες αυτές ήταν ο «οδηγός» για το ξήλωμα του κυκλώματος.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η ταρίφα έφτανε και τα 1.500 ευρώ ανάλογα με τη δυσκολία και την «εξυπηρέτηση». Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσέφερε το κύκλωμα στους «πελάτες» με εξακτίνωση σε ολόκληρη τη χώρα ήταν ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις να παίρνουν το δίπλωμα στο σπίτι τους με κούριερ.
Οι «αδιάφθοροι» της Ελλάδας και οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης εντόπισαν περισσότερες από 190 περιπτώσεις διπλωμάτων που έχουν εκδοθεί, στις έρευνες που κράτησε 8 μήνες.

«Εδρα» η Λαμία
Το κύκλωμα είχε ως βάση τη Λαμία και εκπροσωπούνταν από πατέρα και γιο, που έχουν συλληφθεί, ο ένας στην «έδρα» και ο άλλος στην Κόρινθο. Μαζί με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους από τις δύο πόλεις, αντιμετωπίζουν τις πιο βαριές κατηγορίες.
Τα «περιφερειακά στελέχη» του κυκλώματος, κυρίως ιδιόκτητες σχολών οδηγών, θα αρχίσουν να απολογούνται την ερχόμενη Δευτέρα. Οι απολογίες θα συνεχιστούν την Τρίτη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος.
Την περασμένη Πέμπτη οι «αδιάφθοροι» μαζί με τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης συντονισμένα έκαναν έφοδο σε όλες τις υπηρεσίες συγκοινωνιών, ταυτόχρονα, προχωρώντας σε συλλήψεις ενώ σφράγισαν για 48 ώρες τις υπηρεσίες συγκοινωνιών για να κάνουν ελέγχους στα διπλώματα που είχαν εκδοθεί.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το