Τοπικά

«Σχολείο των Ντελικάτων εραστών» για 13 χρόνια η θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Ο «Μαρξ στο Σόχο» είναι ο τίτλος της νέας θεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί το Σάββατο του Λαζάρου στις 8 το βράδυ στο πρώην Πολυκλαδικό από τη θεατρική ομάδα με την ονομασία «Σχολείο των Ντελικάτων εραστών».
Από το 2006-2007 η θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας παράγει πολιτισμό και τέχνη ανεβάζοντας διάφορες θεατρικές παραστάσεις.
«Ψυχή» της όλης προσπάθειας είναι η φιλόλογος και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας κ. Μαργαρίτα Παπαϊωάννου η οποία εμπνέει τους μαθητές να ασχοληθούν με το θέατρο.
«Ο «Μαρξ στο Σόχο» παίζεται από 2005 μέχρι και σήμερα σαν εμπνευσμένος θεατρικός μονόλογος, με μεγάλη επιτυχία, στην Ελλάδα από τον Άγγελο Αντωνόπουλο, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου» τόνισε η κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε πως «βασισμένη σ’ αυτό τον εξαιρετικό μονόλογο, δραματοποίησα μέρη του για να δοθεί περισσότερο φως στη ζωή του μεγάλου πολιτικού στοχαστή. Δρασκελώντας από τον κάτω κόσμο στον κόσμο της γης και από το Σόχο της Νέας Υόρκης στο Σόχο του Λονδίνου θα δούμε τον Κάρολο Μαρξ να απολογείται, να θυμάται, να επιχειρεί με πνευματώδες χιούμορ να σατιρίσει καταστάσεις, να δακρύζει, να ακουμπάει τα όνειρά του και τις αγωνίες του στη γυναίκα του Τζένη. Να είναι βαθιά ερωτικός και τρυφερός. Να είναι θυμωμένος με ό,τι άδικο συμβαίνει. Να είναι εκρηκτικά οργισμένος με όλους εκείνους που παραποίησαν, διαστρέβλωσαν τη θεωρία του».

Η θεατρική ομάδα αποτελείται από 16 μαθητές εκ των οποίων οι δώδεκα φοιτούν στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και οι τέσσερις στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Η κ. Παπαϊωάννου τόνισε τη στήριξη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, της διεύθυνσης του σχολείου και των διδασκόντων.
Ο μαθητής της Β’ Τάξης Κοσμάς Αρχοντής που υποδύεται τον Κάρολο Μαρξ, τόνισε πως «μέσα από το θέατρο μαθαίνουμε πάρα πολλά και μπορούμε και κερδίσουμε και ένα χειροκρότημα στο τέλος. Το θέατρο είναι μόρφωση. Μάλιστα στην Α’ Τάξη είχα επιλέξει το μάθημα της θεατρολογίας και το παρακολουθούσα».

Οι μαθητές με τους ρόλους

Τους ρόλους υποδύονται: Κοσμάς Αρχοντής: Κάρολος Μαρξ, Νίκος Γκουντούρας: Μπακούνιν, Άγιος Πέτρος, Θωμαή Πολυχρόνη: Τζένη Μαρξ, Γιάννης Βλάχος: Πίπερ, Θεός, υπάλληλος μπυραρίας Ζωή Τάκη: Ελεονόρα Μαρξ, θαμώνας, Μαρίτα Κριτσίνη: Λέτχεν, θαμώνας, Κατερίνα Κακαζιάνη: Αγγέλικα, θαμώνας, Κων/νος Χαραμής Πλάτωνας, υπάλληλος μπυραρίας, Γιάννης Τακτικός: Αριστοτέλης, υπάλληλος μπυραρίας, Νίκος Κουτζαγιώτης: Επίκουρος, θαμώνας, Κων/νος Ψαραδέλλης: Σωκράτης, θαμώνας, Γιώργος Σουλτάνης Βούδας, θαμώνας, Νάντια Αγιώτη: υπάλληλος μπυραρίας, Δημήτρης Χριστοφέλης: ιδιοκτήτης μπυραρίας Τραγούδι: Μαριάνα Πιλαβίδη. Κιθάρα: Χαρά Λύτρα, Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, Σκηνογραφία – οπτικά ντοκουμέντα: Νίκος Γκουντούρας Ακούγονται τα μουσικά κομμάτια: Am fenster των City, Internasionale, Guantanamera, και κλασικές μελωδίες των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Χέντελ.
Videoλήψη: Άρης Καλαφάτης, Ήχος – Φωτισμός: Νίκος Δεληστάθης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το