Τοπικά

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας διεκδικεί ο Δήμος Σκοπέλου

Αίτημα στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης θα υποβάλει ο Δήμος Σκοπέλου για τη σύσταση και τη λειτουργία παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο. Την απόφαση αυτή έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Αριστείδη Βούλγαρη, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων με πλεονεκτήματα που διευκολύνουν την παρακολούθηση μαθημάτων από τον ενήλικα. Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ, πέρα από το γεγονός ότι ισχυροποιούν ή βελτιώνουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης ή σε συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης, όπως Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, ΚΕΚ κ.λπ.

Ήδη ο Δήμος Σκοπέλου με το αριθ. 1400/8.3.2021 έγγραφό του προς τον γενικό γραμματέα Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, υπέβαλε αίτημα σύστασης και λειτουργίας του ως άνω Σχολείου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Όπως αναφέρει η εισήγηση «Ύστερα από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι το αίτημά μας ήταν και αίτημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής όπως διατυπώθηκε στην αριθ. 45/2019 απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου παρακαλώ να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με την οποία να βεβαιώνεται εκ νέου η βούληση για τη σύσταση και λειτουργία του Σ.Δ.Ε. στον Δήμο Σκοπέλου». Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την υποβολή του αιτήματος ήταν ομόφωνη με τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Αναγνώστου να σημειώνει ότι ψηφίζει υπέρ αλλά κατήγγειλε τις πολιτικές που το έθεσαν εκτός σχολείου. Σημείωσε ακόμη ότι φυσικά θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους κατοίκους του Νέου Κλήματος, της Γλώσσας και του Λουτρακίου, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν καθώς και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς τους.

Διαγωνισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη
Mε διαγωνισμό θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών στον Δήμο Σκοπέλου για το 2021. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 63.240 ευρώ με ΦΠΑ και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου για το τρέχον έτος έχει προβλεφθεί πίστωση 90.000 ευρώ με την αμοιβή της εκτέλεσης ναυαγοσωστικού έργου. Κατά της έγκρισης των τευχών της μελέτης ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Αναγνώστου δηλώνοντας πως πρέπει η ναυαγοσωστική κάλυψη να γίνεται από προσωπικό του Δήμου και να έχει κρατική χρηματοδότηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το