Τοπικά

Σχολείο χωρίς στέγαστρα – Αίτημα από 12ο δημοτικό Βόλου για 50 θρανία και 100 καρέκλες

Πενήντα θρανία και 100 καρέκλες για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων έχει ζητήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια από τον φορέα «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» το 12ο Δημοτικό Βόλου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υλοποιηθεί το αίτημα.
Το σχολείο απέστειλε το πρώτο έγγραφο τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ προχώρησε και σε επικαιροποίηση λίγους μήνες μετά. «Προς το παρόν αναμένουμε» τόνισε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Βόλου κ. Γιώργος Πούλιος και συμπλήρωσε πως «χρειαζόμαστε 50 θρανία και 100 καρέκλες για να κάθονται οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων. Είναι θέμα ασφάλειας και καλύτερης εξυπηρέτησης, καθώς αυτή τη στιγμή οι μαθητές χρησιμοποιούν σπαστές καρέκλες που ήταν στην αίθουσα εκδηλώσεων. Εμείς αποστείλαμε το αίτημα, ενημερώσαμε και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αναμένουμε από τις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» να μας στείλουν τον εξοπλισμό».

Στέγαστρο για μαθητές
Το 12ο Δημοτικό Βόλου διεκδικεί και την κατασκευή στεγάστρων, ώστε τις βροχερές μέρες οι μαθητές να μπορούν να αυλίζονται χωρίς να κινδυνεύουν να βραχούν.
«Ενδεχομένως να είμαστε και το μοναδικό σχολείο στο πολεοδομικό συγκρότημα που δεν διαθέτουμε ούτε ένα στέγαστρο ούτε ένα κιόσκι, ώστε να μπορούν να αυλίζονται οι μαθητές μας, όταν βρέχει. Το σχολείο διαθέτει 250 μαθητές, είναι από τα μεγαλύτερα Δημοτικά, και είναι πολύ δύσκολο στις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι μαθητές να βρίσκονται μέσα στο διδακτήριο με τη ζέστη, τον συνωστισμό και τον κίνδυνο από τις ιώσεις».
Ο διευθυντής τόνισε πως «ο Δήμος Βόλου προχώρησε το καλοκαίρι σε διάφορες παρεμβάσεις στο κτίριο και τον αύλειο χώρο και πλέον το αίτημά μας είναι η κατασκευή στεγάστρων σε τρία διαφορετικά σημεία, δηλαδή στις δύο εισόδους αλλά και στο σημείο που βρίσκονται οι βρύσες. Μάλιστα σε ένα από τα τρία σημεία υπάρχουν και οι τσιμενεντένιες βάσεις για το στέγαστρο».
Το σχολείο επαναφέρει στην επικαιρότητα το αίτημα για την αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται πλησίον και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
«Έχουμε ενημερώσει σχεδόν όλους τους φορείς για το ζήτημα, καθώς ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος» τόνισε ο κ. Πούλιος.
Στον αύλειο χώρο του σχολείου έγινε δενδροφύτευση, βάφτηκαν οι μπασκέτες, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί και λαχανόκηπος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το