Τοπικά

Σχολεία της Μαγνησίας διαθέτουν μέσα πυρόσβεσης, αλλά όχι εγκεκριμένη μελέτη πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική 

Σε θέματα διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και αντιμετώπισης ενδεχόμενης πυρκαγιάς επιμορφώθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής της Μαγνησίας. Η επιμόρφωση περιλάμβανε εκτός από τη θεωρία, και πρακτική εξάσκηση καθώς, με τη συνδρομή εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κατάσβεση πυρκαγιάς με πυροσβεστήρες. Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ανέλαβε σήμερα ο Επιπυραγός Γεώργιος Κούργιας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν αντίστοιχα εκπαιδευτικοί από Λύκεια της Μαγνησίας.

“Σήμερα έγινε ενημέρωση στους καθηγητές για την πρόληψη και πυροπροστασία των εκπαιδευτηρίων με βάση τη νομοθεσία και ακολούθησε βιωματική πρακτική” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κούργιας, σημειώνοντας πως είναι σημαντική η ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς καθώς μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατευτούν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα κτίρια σε μία πυρκαγιά. Πρέπει να γνωρίζουν τι έχουν να κάνουν και πώς να διασωθούν, ποιοι είναι οι τρόποι διαφυγής, πού θα συγκεντρωθούν οι μαθητές και πώς γίνεται η αποχώρηση από το κτίριο.

Σε ερώτηση για το αν τα σχολεία έχουν τις υποδομές ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα μια πυρκαγιά, ο κ. Κούργιας ανέφερε ότι υπάρχουν μέσα πυρόσβεσης αλλά δεν υπάρχει για όλα τα σχολεία η έγκριση μελέτης πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
“Από ότι γνωρίζω είναι σε εξέλιξη η διαδικασία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να παρθούν αυτά τα μέτρα, δηλαδή της έγκρισης μελέτης και της χορήγησης πιστοποιητικού” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Κανταράκη δήλωσε πως η Δευτεροβάθμια διοργανώνει δράσεις που αφορούν τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών στα σχολεία.
“Σκοπός της σημερινής δράσης ήταν να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για το πώς μπορούν να χειρίζονται κρίσεις που αφορούν την πυρασφάλεια μέσα στα σχολεία, το νομικό πλαίσιο αλλά και τα θέματα που αφορούν την προστασία των μαθητών, του κτιρίου και του εαυτού τους”.

Η κ. Κανταράκη ανέφερε ότι πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο επιμορφωτικών δράσεων με τη βοήθεια του Πυροσβεστικού Σώματος. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επιμόρφωση από τον Ερυθρό Σταυρό. Οι δράσεις χωρίζονται σε στάδια -άλλες για τα γυμνάσια και άλλες για τα λύκεια- προκειμένου να γίνεται σωστά η μετάδοση των πληροφοριών.

Η ίδια δήλωσε πως τα σχολεία έχουν πυρασφάλεια και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. “Υπάρχει σχέδιο από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, είναι διασφαλισμένες όλες οι συνθήκες. Οι μαθητές και οι συνάδελφοι είναι προστατευμένοι γιατί οι διευθυντές προνοούν γι’ αυτά τα θέματα από την αρχή της χρονιάς με όλες τις ενημερώσεις που απαιτούνται και από τη Δευτεροβάθμια και από το Υπουργείο”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρεμιέρα με ήττα 8-7 από Νηρέα Χαλανδρίου για τον Βόλο στην Α2 πόλο

Δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα τη φετινή του προσπάθεια στην Α2 πόλο ο…

5 Δεκεμβρίου 2023

Ξέσπασε στο Άργος Ορεστικό ο Γ.Σ. Αλμυρού

Ξέσπασε στο Άργος Ορεστικό ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού και το «διέλυσε» με 86-46 για την…

5 Δεκεμβρίου 2023

Περιμένει

Κρεμασμένο το αρκουδάκι στην περίφραξη του οικοπέδου στη Φιλαρέτου με Συκουτρή περιμένει τον επόμενο φίλο…

5 Δεκεμβρίου 2023

Στην επαναλαμβανόμενη απεργία συμμετέχει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ταξί «Ο Άγιος Χριστόφορος»

Με απόφαση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί «Ο Άγιος Χριστόφορος» αποφασίστηκε η συμμετοχή των Ιδιοκτητών Ταξί…

5 Δεκεμβρίου 2023

Ο κόσμος επέστρεψε στο ΕΑΚ αλλά η νίκη δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό

Ο κόσμος επέστρεψε στο ΕΑΚ, αφού η τιμωρία των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών ολοκληρώθηκε,…

5 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Σύλλογος Πληγέντων ζητά να αποτραπεί η εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα απέστειλε ο Σύλλογος Πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών…

5 Δεκεμβρίου 2023