Ελλάδα

Σχολεία: Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση – Προς 12 Απριλίου το άνοιγμα

Παράταση μία εβδομάδα πήρε η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ετσι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες συσκέψεις τόσο των ειδικών όσο και των κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να αποφασιστεί οριστικά τι θα γίνει με τα σχολεία και πότε ακριβώς θα ανοίξουν.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η συζήτηση γίνεται προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου, μία απόφαση όμως που θα αφορά κάποιες τάξεις, όπως διευκρίνισε. Αλλωστε όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από το υπουργείο Παιδείας οι πρώτες αποφάσεις θα αφορούν κυρίως τα Λύκεια και συγκεκριμένα την Γ’ τάξη, καθώς οι μαθητές σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και θα πρέπει να λάβουν τις τελικές κατευθύνσεις.

Εν τω μεταξύ παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες μέχρι και το τέλος Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναφερόμενη στα σχολεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν υπόψιν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για να ληφθεί η απόφαση, δίνοντας προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων. Η ίδια αποκάλυψε ότι μόλις το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Η Ζέττα Μακρή αναφορικά με τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το