Ελλάδα

Σχολεία: Αλλαγές σε εξετάσεις και διαγωνίσματα τετραμήνου για Γυμνάσια – Λύκεια

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τα διαγωνίσματα του πρώτου τετραμήνου στα Γυμνάσια. Οπως αναφέρεται ειδικά για το σχολικό έτος 2020-2021, εάν για λόγους αντικειμενικούς δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο ωριαία γραπτή δοκιμασία, τότε θα μεταφερθεί στο δεύτερο τετράμηνο.

Αρχικά το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει οδηγίες για τη διενέργεια των τεστ μέσω της τηλεκπαίδευσης – τηλεδιαγωνίσματα – πρόταση, η οποία συνάντησε τις αντιδράσεις των καθηγητών, που την θεωρούσαν μη εφικτή αυτή την πρόταση. Αλλαγές προβλέπονται και για τις προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια χωρίς, όμως, ακόμη να έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις. Πάντως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού να μη γίνουν καθόλου προαγωγικές εξετάσεις – όπως έγινε και πέρυσι – ή να υπάρξει κάποια εναλλακτική λύση.

Για το θέμα ρωτήθηκε την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι «θα μελετήσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε στη δια ζώσης διαδικασία, σε συνεργασία με ΙΕΠ και θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους». Πάντως, εάν δεν γίνουν τελικά οι προαγωγικές εξετάσεις αυτό σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί και ο νέος θεσμός της τράπεζας θεμάτων. Να σημειωθεί ότι πέρυσι εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν τον περασμένο Ιούνιο οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το