Πολιτισμός

Σχολαρχείο αρχαίου δράματος στο Θέατρο Αλώνι

Πάντα με στόχο την εκπαίδευση του νου, της ψυχής και του σώματος και με πλαίσιο την πλούσια φύση του Πηλίου, το Θέατρο Αλώνι ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με εισηγήτρια την Λυδία Κονιόρδου, με σπουδαστές δραματικών σχολών και ηθοποιούς και είχε θέμα τις Βάκχες του Ευριπίδη. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού για τον καινούργιο θεσμό του θεάτρου Αλώνι αφού το κοινό, μετά την λήξη του σεμιναρίου, παρακολούθησε την ανοιχτή παρουσίαση της εργασίας των σπουδαστών με τον διεθνώς καταξιωμένο καθηγητή θεατρολογίας Βάλτερ Πούχνερ να προλογεί για την τραγωδία. Την επόμενη χρονιά τον Ιούλιο 2016 εδραιώθηκε το σεμινάριο ως θεσμός και ακολούθησε το 2ο Σεμινάριο με θέμα την “Ιφιγένεια η εν Αυλίδι” του Ευριπίδη σε διδασκαλία της κ.Κονιόρδου. Τον Ιούλιο του 2017 πραγματοποιήθηκε το 3ο Σεμινάριο με θέμα “Λόγος και σώμα” και “Προσωπείο –μάσκα” με καθηγητές τον κ. Κ.Σφυρικίδη και την κ.Μ.Φωκά.

Μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις στο φυσικό τους περιβάλλον είναι αυτό που κάνει το Σεμινάριο αρχαίου δράματος μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και για τον τοπικό πληθυσμό . Η καθημερινή πεζοπορία από τα φυσικά μονοπάτια καθώς και από τα παραδοσιακά καλντερίμια του χωριού Αγίου Γεωργίου Νηλείας , συνδυασμένη με την εξειδικευμένη για το αρχαίο δράμα μέθοδο στο αρχαιοελληνικού τύπου θέατρο Αλώνι , βοηθούν τους συμμετέχοντες σπουδαστές και ηθοποιούς να προσεγγίσουν και να βιώσουν το ιδιαίτερα απαιτητικό είδος του αρχαίου δράματος με όλες τις αισθήσεις.
Για αυτό και φέτος το καλοκαίρι το Θέατρο Αλώνι διοργανώνει σε συνεργασία με την Λυδία Κονιόρδου το 5ο Θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος γνωστό πλέον στα καλλιτεχνικά σεμινάρια ως “Σχολαρχείο αρχαίου δράματος”, με θέμα τις Τρωάδες του Ευριπίδη από 21 Ιουλίου έως την 3 Αυγούστου, όπου είναι και η βραδιά της παρουσίασης με τη συμβολή του θεατρολόγου Βάλτερ Πούχνερ, παρουσία κοινού με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες www.theatroaloni.gr
Γιώργος Τριανταφύλλου 6973339142

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το