Τοπικά

Σχέδιο νόμου καταθέτουν συνδικάτα για κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα τα Σωματεία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση ενός μεγάλου μετώπου για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Η σημερινή συνέντευξη ήταν το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας  για το μεγάλο ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων. Ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.  Σήμερα δώσανε δικό τους «πόρισμα» για τα Εργασιακά.

Στη  δημοσιότητα  έδωσαν την  πρόταση νόμου που έχουν επεξεργαστεί, όπου καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια.

Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ. Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Το  σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή σε όλα τα κόμματα εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και θα κατατεθεί με μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 17 Οκτώβρη. Συλλαλητήρια θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Εδώ στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Οκτώβρη και ώρα 6.30 μμ στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Τα συνδικάτα διεκδικούν:

-Την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 μέχρι σήμερα

-Την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές

-Λέμε ΟΧΙ στους φόρους και απαιτούμε να πληρώσει το κεφάλαιο

-Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τα Σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.
Περιοχή συνημμένων

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το