Τοπικά

Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Νότιο Πήλιο

Έτοιμο είναι το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Προβλέπει συνολικά 28 σημεία, ενώ οι φορτιστές που συνίσταται να εγκατασταθούν είναι τύπου AC, αργής ή γρήγορης φόρτισης (11- 22kW), η οποία αποτελεί την οικονομικά καταλληλότερη λύση, καθώς οι χρήστες σε αυτές τις περιοχές θα σταθμεύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Το συγκεκριμένο σενάριο προβλέπει την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τον Δήμο και αξιοποίησή τους (λειτουργία και συντήρηση) από ιδιώτη με παροχή χαμηλού μισθώματος προς τον Δήμο. Όπως επισημαίνεται, το σενάριο διασφαλίζει ότι κανένας δημότης δεν αποκλείεται από την αγορά ηλεκτρικού οχήματος λόγω της έλλειψης υποδομών στην περιοχή κατοικίας του. Παρέχει τη δυνατότητα της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αντίθεση με άλλο σενάριο, που βασίζεται στη διαρκή κίνηση των οχημάτων μέσα στην πόλη.
Τα σημεία που προτείνονται, είναι τα εξής: Επαρχιακή οδός Αργαλαστής – Ξυνόβρυσης, Αργαλαστή (2 x 50kW), Ξινόβρυση (1 x 22kW), Νεοχώρι (1 x 22kW), Αφέτες (1 x 22kW), Συκή (1 x 22kW), Άφησσος (2 x 11kW), Καλαμάκι (1 x 22kW), Λαμπινού (1 x 22kW), Μηλιές (2 x 11kW), Καλά Νερά (2 x 11kW), Κάτω Γατζέα (2 x 11kW), ΕΟ Βόλου – Νεοχωρίου, Κορόπη (1 x 22kW), Αγ. Γεώργιος Νηλείας (2 x 11kW), Επαρ. Οδ. Αγριάς – Μηλεών, Πινακάτες (1 x 22kW), Επαρ. Οδ. Αγριάς – Μηλεών, Βυζίτσα (1 x 22kW), Επαρ. Οδ. Αργαλαστή – Πλατανιάς, Λαύκος (2 x 11kW), Προμύρι (1 x 22kW), Παραλιακή, Μηλίνα (1 x 22kW), Παραλιακή, Πλατανιά (1 x 22kW), Επαρχιακή Oδός Μηλίνα – Τρίκερι, Τρίκερι (1 x 22kW), Αγ. Κυριακή (1 x 22kW).
Τα ανωτέρω σημεία και σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου υποβλήθηκαν προς εξέταση στον ΔΕΔΔΗΕ, με τις συντεταγμένες προκειμένου να δοθούν στοιχεία σχετικά με τη δυνατότητα ή μη άμεσης ηλεκτροδότησης, καθώς και την απαιτούμενη απόσταση σημείου ηλεκτροδότησης, τα οποία καθορίζουν και το τελικό κόστος εγκατάστασης.
Στο πλαίσιο του συμμετοχικού σχεδιασμού η ομάδα έργου του ΣΦΗΟ προχώρησε στη δημιουργία μια διαδικτυακής έρευνας/δημοσκόπησης για τους κατοίκους/επισκέπτες/εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης έρευνας συνδυάζει ερωτήσεις που αφορούν:
-Χαρακτηριστικά για τις μετακινήσεις των ερωτηθέντων και τα μέσα που χρησιμοποιούν.
-Χαρακτηριστικά για τις προτιμήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα.
-Εκτιμήσεις των ερωτηθέντων σχετικά με τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.
Από τη συνδυαστική ανάλυση των απαντήσεων προέκυψε ότι σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός συστήματος φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι η γρήγορη φόρτιση και η διαθεσιμότητα του φορτιστή. Τέλος ιδανικότερη κρίνεται μια στρατηγική χωροθέτησης σταθμών φόρτισης που θα εξυπηρετεί κυρίως τις εμπορικές – τουριστικές περιοχές του Δήμου.
Να αναφερθεί ότι τα άλλα δυο σενάρια προβλέπουν την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τον Δήμο και πλήρη εκμετάλλευση των σταθμών από τον Δήμο και την εγκατάσταση και λειτουργία από ιδιώτη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέες αδιανόητες εικόνες από τις φυλακές-κολαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ

Σε νέες, αδιανόητες εικόνες αποτυπώνεται η ανησυχητική σκληρότητα που εφαρμόζεται στους κρατούμενους στις φυλακές-κολαστήριο του…

15 Ιουνίου 2024

Εγκατάλειψη

  Για εγκατάλειψη κάνουν λόγο οι περίοικοι στην Πάλτση. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που…

15 Ιουνίου 2024

Είχε “ρημάξει” τα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλία – Συνελήφθη στον Βόλο

Συνελήφθη, χθες  το πρωί στον Βόλο, από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου,…

15 Ιουνίου 2024

Καταμεσής 

  Καταμεσής στην διάβαση των πεζών επί της Δημητριάδος στάθμευσε το ΙΧ της φωτογραφίας ο…

15 Ιουνίου 2024

Μεϊκόπουλος:«Χωρίς κλιματισμό σε αφόρητη ζέστη διορθώνουν γραπτά πανελληνίων οι καθηγητές του Βόλου»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τις τριτοκοσμικές συνθήκες…

15 Ιουνίου 2024

Καβάλα… 

«Καβάλα» στο πεζοδρόμιο της Ροζού με Αναλήψεως, διότι έτσι βόλευε. Όποιος κινείται πεζός, ας πάει…

15 Ιουνίου 2024