Τοπικά

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων με 32.000 ευρώ από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Πρόταση για τη σύνταξη Σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) θα καταθέσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στην 1η πρόσκληση του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 32.000 ευρώ. Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημοσίων προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.
Η χρηματοδότηση υπολογίζεται με μαθηματικό τύπο ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια του κάθε Δήμου και όπως προαναφέρθηκε για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου το ποσό της πρότασης που θα κατατεθεί ανέρχεται σε 29.760 μαζί με τον ΦΠΑ.
Κατά την κατάρτιση των ΣΦΗΟ, ο κάθε δήμος (ή σύνδεσμος όμορων δήμων) καλείται να λάβει υπόψη του τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής ευθύνης του, καθώς και τυχόν υφιστάμενα σχέδια, όπως τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Στη συνέχεια και με βάση τις προβλέψεις για τη διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων σε κάθε δήμο, θα υπολογίζεται ο αναγκαίος αριθμός δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες φόρτισης των κατοίκων και επισκεπτών και θα εκπονούνται εναλλακτικά σενάρια χωροθέτησης αυτών των υποδομών. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός τουλάχιστον σημείου φόρτισης ανά 1.000 κατοίκους του δήμου.
Για τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης θα λαμβάνονται υπόψη -μεταξύ άλλων- οι απαιτήσεις σύνδεσης των υποδομών στο δίκτυο του Διαχειριστή Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Ο Διαχειριστής θα συνδράμει όσον αφορά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου και το κόστος σύνδεσης των υποδομών φόρτισης σε αυτό.

Στο μεταξύ, ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου η ανάθεση της εργασίας για την αντικατάσταση λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού στις Δημοτικές Ενότητες Αφετών και Μηλεών. Ανάδοχος είναι η εταιρεία Π. ΑΛΙΦΕΡΗΣ – Α. ΦΟΡΤΟΥΝΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. – Δ.Τ. ΑΛΦΑΤΕΡ Ε.Ε.-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στις 16.100 ευρώ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από επίθεση ένοπλων σε πάρτι

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε κατά…

18 Δεκεμβρίου 2023

Ερώτηση της ΛΑΣ Βόλου για το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού

Οι σύμβουλοι της ΛΑΣ Βόλου με ερώτησή τους στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αναφέρονται…

18 Δεκεμβρίου 2023

Κυκλώνας στην Αυστραλία: Βγήκαν στους δρόμους οι κροκόδειλοι από τις πλημμύρες – Μισοβυθισμένα αεροπλάνα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Αυστραλία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έφερε ο κυκλώνας Τζάσπερ, ο…

18 Δεκεμβρίου 2023

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Οι έξι λόγοι για τους οποίους είναι σίγουρη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στη Βεργίνα

Σίγουρη ότι στον τάφο στη Βεργίνα δεν είναι θαμμένος ο Φίλιππος Β΄ αλλά ο Μέγας…

18 Δεκεμβρίου 2023

Σήμερα το επίδομα αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών – Τρίτη και Πέμπτη οι συντάξεις Ιανουαρίου

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2024 και του επιδόματος προσωπικής διαφοράς,…

18 Δεκεμβρίου 2023

Έκαναν τους ηλεκτρολόγους και άρπαζαν μετρητά – Στα 17.500 η λεία τους

Την εξιχνίαση έξι περιπτώσεων αξιόποινων πράξεων, που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον…

18 Δεκεμβρίου 2023