Τοπικά

Σχεδιάζοντας επιχείρηση σε 54 ώρες – Το Startup Weekend στον Βόλο για 5η χρονιά με πάνω από 120 συμμετέχοντες 

Μέσα σε 54 ώρες θα πρέπει να έχουν σχεδιάσει την επιχειρηματική τους ιδέα συγκροτώντας ομάδες. Φοιτητές, νέοι και άλλοι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν με την καινοτομία, την τεχνολογία και την κοινωνική πραγματικότητα επιχειρώντας να ενταχθούν στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνει η κοινωνία της γνώσης.

Το Startup Weekend θα διεξαχθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα μεθαύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή αργά το απόγευμα με τις βραβεύσεις των τριών καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών.
Στους 120 αναμένεται να ανέλθουν οι συμμετέχοντες. Από αυτούς τουλάχιστον δεκαπέντε είναι μέντορες από διάφορους χώρους, ενώ το «παρών» θα δώσουν και νυν επιχειρηματίες που θα μεταφέρουν την εμπειρία τους.

Κεντρικός ομιλητής της διοργάνωσης θα είναι ο κ. Σωτήρης Μπαντάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Centaur Analytics. Ο Δρ. Σωτήρης Μπαντάς ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας θέλησε να μεταφέρει την τεχνογνωσία της Silicon Valley και του Σαν Φρανσίσκο στη γενέτειρά του, τον Βόλο. Η ομιλία του κ. Mπαντά με θέμα «Βόλος, ένας κόμβος Αγροτικής Τεχνολογίας για το 2020!» θα πυροδοτήσει την έναρξη του επιχειρηματικού τριημέρου. Στόχος της ομιλίας θα είναι η ενημέρωση των μελλοντικών επιχειρηματιών για ζητήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο επιχειρηματικό τους εγχείρημα καθώς και να αναδειχτεί ο ρόλος της περιοχής, ως μελλοντικός κόμβος τεχνολογίας.
Το Startup Weekend στον Βόλο διοργανώνεται από εθελοντές με τον κεντρικό συντονισμό να ανήκει στους κ.κ. Απόστολο Λεούση, Αχιλλέα Μπαρλά και Χρυσή Σταθάκη.

Γνωρίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον
Η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρυσή Σταθάκη τόνισε πως «στα τέσσερα πρώτα Startup Weekend που έχουν διοργανωθεί στον Βόλο, έχουν συμμετάσχει πάνω από 400 άτομα από όλη την Ελλάδα και έχουν δημιουργηθεί 45-50 ομάδες που σχεδίασαν μια επιχειρηματική ιδέα. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και καταθέτουν πρωτότυπα επιχειρηματικά σχέδια στο ευρύ κοινό που αποτελείται από μέντορες, επενδυτές, ακαδημαϊκούς, ενώ οι καλύτερες προτάσεις κερδίζουν βραβεία και υποστήριξη μέχρι το σημείο να φτάσουν να στήσουν μια επιχείρηση».

Στο Startup Weekend μπορούν να συμμετέχουν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας αρκεί να έχουν όρεξη και μεράκι.
Βέβαια ο κύριος ηλιακός κορμός των συμμετεχόντων είναι μεταξύ 20-30 ετών. Στα τέσσερα χρόνια υπήρξαν συμμετέχοντες που με ιδέες που απεκόμισαν στο Startup Weekend και άτομα που γνώρισαν, προχώρησαν μετά στην ίδρυση επιχείρησης.
«Στην εποχή που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να δώσεις τη δυνατότητας σε νέους να γνωρίσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα από το οποίο μπορούν να δικτυωθούν και να αποτελέσουν κομμάτι της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας» πρόσθεσε η υποψήφια διδάκτωρ και συμπλήρωσε πως «εμείς δίνουμε ένα κίνητρο και όσοι έχουν μια ιδέα, μπορούν να την εξελίξουν. Εδώ γίνεται το πρώτο βήμα».

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Λεούσης που έχει εμπειρία και των τεσσάρων Startup Weekend στον Βόλο και εργάζεται στο κομμάτι της ανάπτυξης ιδεών, μας είπε πως «στις μέρες έχει χαθεί η ελπίδα και ο κόσμος δεν πιστεύει ότι γίνονται πράγματα. Εμείς λέμε στους νέους πως παρά τις δυσκολίες θα μπουν σε ένα δίκτυο ανθρώπων που θα τους στηρίξουν και μετά το Startup Weekend. Γι’ αυτό και είμαστε από τα πιο πετυχημένα Startup Weekend που διεξάγονται πανελλαδικά».

Φωτό: Χρυσή Σταθάκη, Απόστολος Λεούσης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το